De la 1 aprilie,

12.500 de angajați de la combinatul ArcelorMittal din Galați vor intra în șomaj tehnic

362
Conducerea combinatului siderurgic ArcelorMittal Galați a hotărât trimiterea în șomaj tehnic a tuturor celor 12.500 de salariați de la 1 aprilie, transmite corespondentul NewsIn.
"Patronatul ne-a convocat astăzi (vineri, n.r.) să ne comunice că, din cauza producției scăzute, s-a hotărât trimiterea tuturor salariaților în șomaj tehnic începând cu data de 1 aprilie, timp de trei luni, practic întreg trimestrul al doilea. Salariații vor pleca în șase tranșe de câte 2.000 de oameni. Vor sta în șomaj tehnic câte zece zile, perioadă în care vor fi plătiți doar cu 75% din salariu și cu sporul de vechime, celelalte drepturi ce le revin conform contractului colec-tiv de muncă urmând a fi anulate", a declarat, vineri, după ședința cu patronatul, președintele sindicatului Solidaritatea din combinatul gălățean, Gheorghe Tiber.
Potrivit aceleiași surse, managementul ArcelorMittal Galați nu exclude posibilitatea ca, după cele trei luni de șomaj tehnic, siderurgiștii să fie obligați să-și ia câte zece zile de concediu de odihnă anticipat, din perioada de repaus cuvenită pentru anul 2010, dacă producția nu se va relansa.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.8603 secunde