120 de tone de grapefruit provenite din Turcia, distruse. Limitele admise de pesticide erau depășite

300
120 de tone de grapefruit provenite din Turcia, distruse. Limitele admise de pesticide erau depășite - grapefruit-1353404358.jpg

În urma controalelor desfășurate în perioada 26 octombrie - 16 noiembrie de către echipe mixte ale Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor și ale Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), în scopul verificării respectării legislației privind consumul de alimente, legume și fructe proaspete, au fost prelevate și transmise spre analiză laboratorului DSVSA București mai multe probe de fructe, respectiv grapefruit.


Expertiza de laborator a indicat depășiri ale limitelor maxime admise de reziduuri de pesticide pentru substanța activă "Imazalil" din probe prelevate dintr-un lot de șase transporturi, provenite din Turcia, a câte 20 de tone fiecare, a anunțat MADR.
Ca urmare a rezultatelor buletinelor de analiză, întregul lot de 120 tone a fost confiscat și distrus. Nicio cantitate din aceste fructe, provenind din lotul respectiv nu a ajuns pe piață, au precizat reprezentanții Ministerului Agriculturii.
"Imazalil" este o substanță activă, cu acțiune fungicidă, utilizată în combaterea bolilor la plante.


"Prezența reziduurilor peste limita maximă admisă în aceste fructe provenite din Turcia ridică serioase semne de întrebare asupra controalelor oficiale efectuate de către autoritățile competente turce, atât la nivelul producătorilor, cât și la controlul oficial în vederea exportului în alte state", au spus reprezentanții MADR.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5901 secunde