Concurs 20% din acțiunile "CFR Marfă" și "Tarom" vor fi vândute la bursă

408

Articole de la același autor

În 2011, piața de capital din România a primit un impuls odată cu tranzacționarea acțiunilor Fondului Proprietatea. Următorul moment important este scoaterea la vânzare a unor pachete de acțiuni reprezentând 20% din capitalul social al Societății Naționale de Transport Feroviar Marfă "CFR Marfă" SA și al Societății Comerciale "Compania Națională de Transporturi Aeriene Române "Tarom" SA.

Privatizarea parțială a celor două entități strategice este în concordanță cu prevederile noului aranjament stand-by, de tip preventiv, încheiat de FNI cu România, intrat în vigoare la 31 martie 2011, și cu criteriile de referință structurale decurgând din memorandumul tehnic de înțelegere cu FMI și scrisoarea de intenție din luna iunie 2011.

Ministerul Transporturilor a pus în dezbatere publică proiectele de hotărâre de guvern pentru aprobarea strategiei de privatizare. Din acestea reiese că scopul tranzacționării este acela de a atrage resurse la bugetul de stat, de a da un impuls pieței de capital și a stimula investitorii să vină în România, oferindu-le plasamente interesante.

Ce sumă ar putea fi obținută din această primă etapă de privatizare? Nimeni nu poate spune în acest moment. Stabilirea prețului de pornire a tranzacționării cade în sarcina consultantului ce va fi selectat să pregătească operațiunea de ieșire pe piață. El va trebui să realizeze un studiu de marketing, pe bază de pre-oferte.

La ora actuală sunt estimate doar sumele aferente parcurgerii acestei etape de privatizare: 2.225.000 lei pentru "CFR Marfă", 2.000.000 lei pentru "Tarom". Sumele vor fi alocate din bugetul ministerului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.4967 secunde