3% din PIB, cheltuielile pentru protecția mediului

286
3% din PIB, cheltuielile pentru protecția mediului - protectiamediului-1382427351.jpg

Articole de la același autor

În anul 2012, cheltuielile pentru protecția mediului la nivel național au fost de aproximativ 17,6 miliarde lei, reprezentând 3% din PIB comparativ cu 3,2%, în anul 2011, a anunțat astăzi Institutul Național de Statistică (INS).

Cheltuielile la nivel național includ: investițiile, cheltuielile curente interne (cheltuielile curente efectuate prin activități proprii de protecția mediului) și alte cheltuieli ale administrației publice (subvenții acordate, transferuri), nefiind cuprinse cheltuielile curente externe (reprezentând în principal cheltuielile pentru cumpărarea de servicii de protecția mediului de la terți), explică INS.

La nivel național, ponderea investițiilor producătorilor nespecializați a reprezentat 57,2 %, în totalul investițiilor pentru protecția mediului, urmată de cea a administrației publice (30,7%) și a producătorilor specializați (12,1%).

Potrivit INS, în industria prelucrătoare s-au realizat 47,6% din cheltuielile pentru protecția mediului a producătorilor nespecializați, în timp ce sectorul "captarea, tratarea și distribuția apei" a absorbit 21% iar sectorul "producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze și apă caldă", 18,6%.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 06 Iunie 2013
Stire din Economie : PIB, în creștere
Pagina a fost generata in 0.9273 secunde