4 miliarde de euro, propunerea Comisiei Europene pentru plata șomajului tehnic pentru România

140
4 miliarde de euro, propunerea Comisiei Europene pentru plata șomajului tehnic pentru România - comisiaeuropeana-1598289256.jpg

Articole recomandate

Comisia Europeană a prezentat Consiliului propuneri privind acordarea unui sprijin financiar de 81,4 miliarde euro, din cadrul Instrumentului SURE, pentru 15 state membre, dintre care 4 miliarde euro pentru România, arată un comunicat de presă al Executivului UE. Prin SURE, statele europene primesc împrumuturi susținute de un sistem de garanții voluntare, pentru plata șomajului tehnic, conform Digi..ro


Potrivit propunerilor Comisiei, țările membre care ar urma să beneficieze de cel mai mare sprijin financiar în cadrul Instrumentului SURE sunt: Italia (27,4 miliarde euro), Spania (21,3 miliarde euro), Polonia (11,2 miliarde euro, Belgia (7,8 miliarde euro) și România (4 miliarde euro).


"Instrumentul SURE poate oferi sprijin financiar în valoare totală de până la 100 de miliarde euro tuturor statelor membre. Propunerile înaintate Consiliului cu privire la deciziile de acordare a unui sprijin financiar se ridică la 81,4 miliarde euro și vizează 15 state membre, printre care se numără și România. Portugalia și Ungaria au prezentat deja cereri oficiale care sunt în curs de evaluare. Comisia se așteaptă să prezinte în scurt timp o propunere de acordare de sprijin pentru Portugalia și Ungaria. Statele membre care nu au introdus încă cereri oficiale mai au încă posibilitatea de a face acest lucru.


Împrumuturile acordate statelor membre din cadrul Instrumentului SURE vor fi susținute de un sistem de garanții voluntare din partea statelor membre. Comisia se așteaptă ca procesul de finalizare a acordurilor de garantare încheiate de statele membre cu Comisia să fie finalizat în scurt timp", arată sursa citată.


"SURE a fost una dintre primele plase de siguranță pe care am decis să le punem în aplicare pentru a garanta că lucrătorii beneficiază de un venit în perioada în care activitatea lor profesională a fost suspendată și că locurile lor de muncă sunt menținute. Instrumentul SURE va contribui, așadar, la o redresare mai rapidă. În curând, toate statele membre vor fi furnizat garanțiile cu o valoare cumulată de 25 de miliarde euro și propunem ca cele 15 state membre care au solicitat sprijin să primească împrumuturi cu o valoare cumulată de 81,4 miliarde euro. Acest demers este o dovadă a solidarității europene și a faptului că împreună suntem mai puternici în beneficiul tuturor cetățenilor europeni", a declarat comisarul pentru locuri de muncă și drepturi sociale, Nicolas Schmit.






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6773 secunde