40% din creșterea cursului de schimb leu-franc elvețian s-a corectat

91
40% din creșterea cursului de schimb leu-franc elvețian s-a corectat - 40lasutadincurs-1423744761.jpg

Articole de la același autor

Situația creată de aprecierea francului elvețian trebuie abordată într-o manieră rațională, nu emoțională, a declarat guvernatorul Mugur Isărescu în fața comisiei de specialitate din Parlamentul României. Înainte de orice, este dezirabil ca, anterior formulării unei soluții, să se aștepte stabilizarea situației, a spus el. Adesea, piețele valutare tind să reacționeze excesiv într-o primă fază la asemenea evenimente. Din această perspectivă, merită subliniat că aproximativ 40% din creșterea cursului de schimb leu-franc elvețian s-a corectat deja: plecând de la un curs de 3,74 lei pentru 1 franc la 14 ianuarie 2015, nivelul maxim atins de francul elvețian a fost de 4,58 lei la 23 ianuarie, iar pe 9 februarie a fost 4,21 lei.


În plus, având în vedere dimensiunea considerabilă a impactului financiar, trebuie acordat timpul necesar pentru ca soluțiile să fie gândite astfel încât datoriile suplimentare apărute prin aprecierea francului elvețian să fie împărțite în mod rațional și realist între părțile implicate.


În concluzie considerăm că, înainte de adoptarea oricărei măsuri trebuie analizată situația concretă a creditelor în franci elvețieni din România, contextul economic actual, abordarea situației generate de aprecierea francului elvețian în alte țări din regiune, precum și viabilitatea soluțiilor propuse. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 12 Februarie 2015
Stire din Economie : Francul a pierdut 3,64% lei
Miercuri, 11 Februarie 2015
Stire din Economie : Francul cedează 0,15% lei
Pagina a fost generata in 0.5132 secunde