5.800 de contribuții prin internet, privind viitorul politicii agricole comune după 2013

205
5.800 de contribuții prin internet, privind viitorul politicii agricole comune după 2013 - 093fcb36a960fb0375d1705c87cdb84f.jpg
Aproximativ 600 de delegați din întreaga Uniune Europeană vor veni la Bruxelles, la începutul săptămânii viitoare, pentru a discuta viitorul politicii agricole comune după 2013.
În cadrul conferinței, se vor prezenta concluziile dezbaterii publice lansate de Comisia Europeană în aprilie, pornind de la următoarele patru întrebări fundamentale: De ce avem nevoie de o politică agricolă comună? La ce se așteaptă cetățenii de la agricultură? De ce să reformăm politica agricolă comună? De ce instrumente avem nevoie pentru politica agricolă comună de mâine?
Schimburile de opinii vor crea o platformă de discuție utilă înaintea elaborării de către comisie a comunicării privind viitorul acestei politici, care urmează a fi publicată în noiembrie 2010. În paralel cu conferința, în centrul Bruxelles-ului (Piața St. Catherine) va fi organizat un târg care va evidenția diversitatea produselor agricole de calitate ale Europei. Fiecare stat membru va avea un stand unde va oferi publicului specialități naționale.
Dacian Cioloș, comisarul pentru agricultură și dezvoltare rurală, a atras atenția asupra reacției puternice declanșate de dezbaterea publică. În decurs de două luni, au fost pri-mite peste 5.800 de contribuții prin internet, din partea publicului larg, precum și poziții din partea a aproximativ 80 de grupuri de reflecție și a 93 de organizații neguvernamentale. Din România s-au primit 57 de contribuții.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.3855 secunde