60 de țări își trimit reprezentanții la Conferința "Oceanul Nostru 2017"

132
60 de țări își trimit reprezentanții la Conferința

Articole de la același autor

Uniunea Europeană va găzdui cea de-a patra ediție a Conferinței "Oceanul nostru, un ocean pentru viață", în Malta, în perioada 5 - 6 octombrie 2017. Reuniunea își propune să inspire soluții comune și angajamente ambițioase în gestionarea mărilor și oceanelor - care acoperă 75% din planeta noastră.

Vor fi prezenți peste 700 de participanți, din peste 60 de țări, dintre care mai mult de 50 de șefi de stat sau de guvern și miniștri.

"Oceanul Nostru 2017" a atras deja peste 150 de angajamente de la mai mult de 50 de companii, de la sectorul tradițional de pescuit până la tehnologiile IT.

Conferințele anterioare, găzduite de guvernele Statelor Unite (2014, 2016) și Chile (2015), au vizat o gamă largă de angajamente și s-au promis miliarde de euro.

"Oceanul Nostru 2017" va aborda temele zonelor marine protejate, pescuitul durabil, poluarea marină și schimbările climatice. În acest an, va avea o particularitate europeană, prin introducerea temelor privind economie albastră și securitatea maritimă. Conferința va implica participanți din întreaga lume, care vor face angajamente semnificative. Cu accent pe implicare, parteneriat și acțiunile la nivel înalt, UE continuă să conducă alte eforturi internaționale, cum ar fi îndeplinirea obiectivelor de dezvoltare durabilă în cadrul Agendei 2030. Reuniunea completează, de asemenea, inițiativa UE privind guvernanța internațională în domeniul oceanului, care stabilește o agendă pentru viitorul oceanelor din întreaga lume, propunând 50 de acțiuni concrete.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 13 Septembrie 2017
Stire din Economie : Francul e slab cu 1,48 bani
Pagina a fost generata in 0.9977 secunde