63% din companiile europene vor să investească în China

191
63% din companiile europene vor să investească în China - chlgflag-1352927834.jpg
Europa stă cu ochii pe China. Organismele comunitare și oamenii de afaceri urmăresc cu atenție evenimentele politice: cine vor fi noii lideri ai Partidului Comunist din China, ce schimbări se vor petrece în relațiile internaționale și în politica economică.

Piața chineză oferă oportunități atractive, însă accesul companiilor străine la aceasta este adesea dificil. Experții au informat deputații europeni din comisia pentru comerț internațional că, în ciuda obstacolelor, firmele europene doresc să investească în China. 

Potrivit acestora, investitorii străini din China întâmpină nenumărate dificultăți, multe datorate politicilor guvernamentale care favorizează companiile deținute de stat. 

Un sondaj realizat de Camera de Comerț a UE arată că 52% din companii au pierdut oportunitățile din cauza politicilor și 22% iau în considerare posibilitatea de a se muta de pe piața chineză. 

O altă problemă majoră pentru companiile europene în China este accesul la piața achizițiilor publice - unde sunt favorizate firmele locale. 

Același sondaj arată că 63% din companiile europene, incluse în sondaj, plănuiesc să investească în China, iar 71% au clasat țara în top 3 ca destinație pentru investiții. La sondaj au participat 557 de companii, membre ale Camerei de Comerț a UE. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4138 secunde