A cincia zi de grevă în terminalul de containere CSCT

434

Articole de la același autor

Terminalul DP World, din portul Constanța a intrat în cea de a cincia zi de grevă generală. Vineri, administrația și liderii Sindicatului Terminal Sud s-au întâlnit la masa negocierilor fără să ajungă la vreun rezultat, au declarat, pentru cotidianul "Cuget Liber", liderul Nicolae Diacu și președintele Federației Naționale a Sindicatelor Portuare, Petre Costel. Potrivit acestora, administrația nu a mai avansat nicio ofertă, ci doar a vrut să afle cum își argumentează sindicaliștii pretențiile salariale.
Experții sindicali au venit la întâlnire cu temele foarte bine făcute – a afirmat Petre Costel. Ei au arătat că, în 2008, DP World și-a propus să realizeze o creștere de 35% a activității, iar în această situație, ponderea muncii vii în totalul cheltuielilor companiei urmează să scadă de la 22% la 19%. Spre comparație – spun experții sindicali – la alți mari operatori din portul Constanța, ponderea cheltuielilor salariale în total este de 42 – 58%. În aceste condiții, consideră ei, DP World are mari rezerve pentru a asigura creșterile salariale solicitate. Administrația vede altfel lucrurile, din moment ce nu a luat în seamă argumentele sindicaliștilor și nu a pus capăt conflictului.
Astăzi, colegiul liderilor din cadrul Federației Naționale a Sindicatelor Portuare urmează să analizeze rezultatul sondajului efectuat în organizațiile membre și să ia o decizie privind declanșarea grevei de solidaritate în portul Constanța.
Între timp, numărul navelor blocate în radă, care nu pot intra la operare în terminal, din cauza grevei, a crescut. Ieri, așteptau în ancoră portcontainerele: Kirsten, Castor, Windward, Dalhem și Renate Schulte.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5963 secunde