A fost eliminat un act pentru subvenţiile APIA

307
A fost eliminat un act pentru subvenţiile APIA - afosteliminatunact-1607524094.jpg

Articole de la același autor

Fermierii vor avea mai putine drumuri de facut pentru a accesa subventiile APIA. Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, 9 decembrie, Legea pentru modificarea şi completarea Ordonanţa de urgenţă nr. 3/2015 pentru aprobarea schemelor de plăţi care se aplică în agricultură în perioada 2015-2020 şi pentru modificarea art. 2 din Legea nr. 36/1991 privind societăţile agricole şi alte forme de asociere în agricultură. 


Potrivit acesteia, „Primăriile pe raza cărora se află terenurile agricole sunt obligate să elibereze adeverinţele conform înscrisurilor din registrul agricol la solicitarea APIA, cu consimţământul scris prealabil al fermierului”. Pentru a beneficia de subvenţiile APIA, agricultorii trebuie să respecte următoarele prevederi: „Să prezinte la depunerea cererii unice de plată sau a modificărilor aduse acesteia, documentele necesare care dovedesc că terenul agricol, inclusiv zonele de interes ecologic, se află la dispoziţia lor, cu excepţia adeverinţelor conform înscrisurilor din registrul agricol, sau o copie a anexei nr. 24 de la starea civilă a unităţilor administrativ-teritoriale, dacă este cazul. Documentele care fac dovada că terenul agricol se află la dispoziţia fermierului trebuie să fie încheiate înaintea depunerii cererii unice de plată şi trebuie să fie valabile la data depunerii cererii”. 


Legea aduce o noutate pentru fermierii persoane fizice. Ca să beneficieze de subvenţii vor trebui să depună o declaraţie pe proprie răspundere că îşi lucrează terenul agricol şi că deţin documente doveditoare, pe lângă cererea unică depusă la APIA, o dată pe an. Legea urmează să fie publicată în Monitorul Oficial, iar efectele ei se vor vedea la următoarea campanie APIA din 2021.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 09 Decembrie 2020
Stire din Economie : Taxa de raft ar putea fi eliminată
Miercuri, 09 Decembrie 2020
Stire din Economie : Piaţa de food service în creştere
Pagina a fost generata in 0.7686 secunde