A fost lansat proiectul E-COLD în portul Constanța

216
A fost lansat proiectul E-COLD în portul Constanța - afostlansatproiectulecoldinportu-1677265415.jpg

Articole de la același autor

Compania Națională Administrația Porturilor Maritime Constanța a lansat proiectul de investiții „E-COLD - Asigurarea condițiilor electrice de racordare la cheu a navelor în portul Constanța”. Proiectul prevede instalarea tehnologiei cold-ironing în zece dane: patru dane din zona port Constanța Nord și șase dane din zona port Constanța Sud.

Principalele beneficii ale proiectului sunt:

- reducerea nivelului de zgomot, reducerea emisiilor dăunătoare, precum și reducerea emisiilor de dioxid de carbon în zona portuară, dar și în zona comercială aflată în imediata apropiere a portului;

- reducerea vibrațiilor, asigurându-se condiții mai confortabile pentru pasagerii aflați la bordul navelor de croazieră;

- reducerea costurilor de funcționare a navelor și furnizarea de servicii suplimentare în porturi;

- cererea suplimentară de energie creează oportunități de echilibrare locală a rețelelor de electricitate;

- conectarea navelor la resurse de energie regenerabilă, energie eoliană și energie solară permite reducerea suplimentară a emisiilor.

Proiectul a demarat oficial în data de 1 ianuarie 2023, iar perioada de implementare este de 36 de luni. Proiectul are o valoare de 18,8 milioane euro (cu TVA) și este finanțat din fonduri europene prin Mecanismul pentru Interconectare a Europei (CEF) în proporție de 71,35%, diferența fiind acoperită de la bugetul de stat.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4058 secunde