A început investigația împotriva lui ArcelorMittal

344
Consiliul Concurenței a declanșat o investigație având ca obiect posibila încălcare a obligațiilor agenților  economici în domeniul concentrărilor economice instituite de Legea concurenței nr. 21/1996 (art. 15), se arată într-un comunicat de presă.
"Din analiza unei plângeri formulate de Comvex, operator portuar din portul Constanta, autoritatea de concurență a reținut posibila exercitare a unei influențe determinante asupra Comvex de către societăți din grupul ArcelorMittal, implicit în contextul unor relații comerciale de lungă durată între cei doi și a unei posibile dependențe economice. În cazul în care, în urma investigației, nu se constată existența unui control al lui ArcelorMittal asupra Comvex, Consiliul Concurenței își rezervă dreptul de a se autosesiza cu privire la alte posibile încălcări ale legii în speța în cauză", a declarat Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței.
Societatea Comvex a reclamat mai multe posibile încălcări ale legii și anume: exercitarea controlului asupra Comvex de către ArcelorMittal, în baza unui procent de 36%, achiziționat în cursul anului 2008, și a unor relații de dependență economică; o înțelegere între ArcelorMittal Galați, societatea mamă ArcelorMittal Holding SA și o altă societate a grupului, Expert Placement Services Ltd., prin care s-a încercat eliminarea de pe piață a lui Comvex, prin refuzul de a mai continua colaborarea cu acesta; un abuz de poziție dominantă al ArcelorMittal Galați, împreună cu societăți din grupul său, abuz manifestat atât prin exploatarea stării de dependență economică în care se afla Comvex față de el, dar și prin refuzul de a mai trata cu acesta.
Dacă se va constata că ArcelorMittal Galați a încălcat legea, aceasta ar putea fi sancționată cu o amendă de până la 10% din cifra de afaceri.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7151 secunde