Accesul la credite se face cu demonstrații practice

617

Articole de la același autor

Băncile vor stabili gradul de îndatorare în funcție de tipul creditelor, dobânzilor, valutei în care se acordă împrumutul și comportamentului fiscal al debitorilor, potrivit noilor norme publicate de Banca Națională a României (BNR).
În plus, băncile trebuie să ia în calcul posibilele majorări ale costurilor lunare pentru clienți, din cauza comisioanelor, penalizărilor sau altor taxe.
La creditele în valută se va urmări nivelul maxim de depreciere față de leu, în ultimele 18 luni (martie 2007 – august 2008).
De asemenea, pentru stabilirea gradului de îndatorare, băncile vor face și o analiză a creșterii propriilor comisioane, în același interval.
Veniturile eligibile nu pot depăși cu mai mult de 20% câștigurile din anul anterior, care sunt calculate conform fișelor fiscale ale salariaților.
Tot ce depășește nivelul de 20% poate fi luat în calcul de bănci, numai dacă solicitanții pot prezenta documente care atestă "caracterul de continuitate în viitor al acestor venituri".
Cu alte cuvinte, clienții trebuie să demonstreze că mărirea de salariu sau promovarea la locul de muncă sunt mutări pe termen lung ale firmei la care lucrează. Pentru cei care au profesii liberale, demonstrația poate fi un pic mai complicată, întrucât ei trebuie să arate de ce au început să aibă câștiguri mai mari pe anul în curs și cât de sigur este "catalizatorul" creșterii afacerilor pe care le derulează.
Băncile care au norme proprii de creditare, aprobate de BNR, trebuie să implementeze noul regulament în termen de cel mult 45 de zile.
Instituțiile de creditare care lucrează după norme neavizate de banca centrală trebuie să treacă la noile reglementări în termen de maximum 30 de zile.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.0305 secunde