Acordul cu Qatarul va relansa exporturile agricole prin portul Constanța

215
Acordul cu Qatarul va relansa exporturile agricole prin portul Constanța - acordul-1432570777.jpg

Articole de la același autor

România și statul Qatar vor iniția relațiile bilaterale în domeniul agriculturii. Până în prezent, între cele două țări nu a existat un acord în acest domeniu. Viitorul acord va viza domeniile cercetării, al creșterii animalelor, al produselor vegetale și al horticulturii.

"Având în vedere că în Qatar se importă circa 90% din produsele agroalimentre, comerțul poate reprezenta o soluție pentru dezvoltarea relațiilor bilaterale. În cadrul discuțiilor, a fost reiterată ideea că România va trimite primul său atașat agricol la Doha, în vederea dezvoltării unui punct de intrare pentru regiunea Golfului pentru produsele agricole românești", a declarat ministrul agriculturii, Daniel Constantin, aflat în vizită la Doha, Qatar.

Ministrul Mediului din Qatar a reînnoit invitația, acceptată de partea română, de a participa alături de agenți economici la Târgul internațional de agricultură din luna noiembrie, AGRITEQ 2015, care se va desfășura la Doha.

Cercetarea științifică agricolă din județul nostru, producătorii agricoli constănțeni și, îndeosebi, portul Constanța vor avea de profitat de pe urma viitorului acord. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 26 Mai 2015
Stire din Economie : Euro câștigă 1,34 bani
Marţi, 26 Mai 2015
Stire din Economie : Dolarul câștigă 3,77 bani
Marţi, 26 Mai 2015
Stire din Economie : Dezindustrializarea României
Luni, 25 Mai 2015
Stire din Economie : Euro câștigă 0,03% lei
Pagina a fost generata in 1.1214 secunde