Concurs Acordul pentru reactoarele 3 și 4 de la Cernavodă va fi prelungit din nou, cu cel puțin două luni

326

Articole recomandate

Încheierea acordului pentru investiția de 4 miliarde euro în reactoarele nucleare 3 și 4 la centrala de la Cernavodă va fi amânată din nou, față de termenul stabilit pentru 31 decembrie, întrucât niciunul dintre parteneri nu și-a exprimat opțiunea de a prelua acțiunile CEZ, care s-a retras. "Nimeni nu și-a exprimat intenția de a prelua acțiunile CEZ. Ori le ia Nuclearelectrica, ori găsim pe alții. În acest caz, încheierea acordului investitorilor va fi amânată din nou, cu vreo două luni", a declarat, vineri, agenției MEDIAFAX, Tudor Șerban, consilier al ministrului Economiei.


Grupul ceh de utilități CEZ, care deține 9,15% din acțiunile EnergoNuclear, a renunțat la proiect.


Societatea mixtă EnergoNuclear, constituită pentru construcția celor două reactoare, este controlată în proporție de 51% de stat, prin Nuclearelectrica.


Ceilalți acționari sunt RWE (Germania), Enel (Italia) și GDF SUEZ) Franța), fiecare având câte 9,15% din titluri, în timp ce ArcelorMittal România și Iberdrola (Spania) dețin câte 6,2% din acțiuni.

Dacă acționarii minoritari ai EnergoNuclear nu preiau acțiunile CEZ, Nuclearelectrica are opțiunea preluării participației.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8049 secunde