Acționarii Băncii Transilvania mai vând 2,5% din acțiuni

177
Patru pachete de acțiuni ale Băncii Transilvania, reprezentând 2,5% din capitalul instituției de credit, au fost transferate în ședința de ieri a Bursei de Valori București (BVB), pentru suma de 42,81 milioane lei.
Potrivit datelor BVB, cele 26,47 milioane de titluri au fost schimbate în cadrul a patru tranzacții negociate, la un preț mediu de 1,62 lei/acțiune, un preț mai mare cu 0,62% decât cotațiile de luni ale BT.
La finele lunii august, Claudiu Silaghi, membru în consiliul de administrație al BT, a vândut 1,23% din capitalul social al băncii, pentru suma de 21,16 milioane lei. În același timp, unul sau mai mulți acționari ai BT au vândut încă 1,07% din totalul acțiunilor, la același preț (1,62 lei), însă nu au apărut informații despre cumpărători.
În prima jumătate a anului, Banca Transilvania a obținut un profit net de 11,07 milioane lei, de zece ori mai mic față de cel realizat în 2008. Totuși, profitul operațional a crescut cu 57%, influențat pozitiv de veniturile din operațiuni financiare și dobânzi.
Acționarul principal la Banca Transilvania este Banca Europeană pentru Reconstruc-ție și Dezvoltare (BERD), care deține 14,97%. După ședința de luni a BVB, valoarea de piață a Băncii Transilvania era de 1,71 miliarde lei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4172 secunde