Acțiunile companiei Gabriel Resources s-au prăbușit la bursă

93
Acțiunile companiei Gabriel Resources s-au prăbușit la bursă - bursa-1378743423.jpg

Articole recomandate

Acțiunile Gabriel Resources s-au prăbușit luni cu până la 70% la bursa din Toronto, după ce au deschis la 1,1 dolari canadieni pe unitate, compania recomandând la începerea ședinței tranzacționarea cu prudență.

Titlurile Gabriel Resources au coborât la un minim de 0,43 dolari pe unitate, cu 70% mai jos decât cotația de deschidere.

Ulterior, cotațiile s-au întors până la 0,57 dolari pe acțiune, iar scăderea s-a limitat la 61,2%, la ora transmiterii acestei știri.

Imediat după deschidere titlurile au urcat ușor la 1,11 dolari, pentru ca apoi să coboare brusc până la 0,45 dolari pe unitate.
Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că soluția pentru proiectul Roșia Montană este respingerea în regim de urgență a acestuia la Senat, apoi și la Cameră, adăugând: "Și cu asta, basta!".

Ponta a spus că, având în vedere pozițiile exprimate de grupurile politice, soluția în cazul acestui proiect este de a fi respins urgent la Senat, iar apoi și la Camera Deputaților.

Premierul a mai spus că în cazul proiectului Roșia Montană a dorit ca Guvernul să nu aibă o răspundere asupra acestuia, pentru a nu plăti despăgubiri, însă a precizat că "în mod sigur" compania canadiană va intenta un proces și cel mai probabil se vor plăti despăgubiri.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2017 secunde