Administrația lui Trump impune suprataxe pentru aluminiul românesc

161
Administrația lui Trump impune suprataxe pentru aluminiul românesc - aluminiutablarole-1602262206.jpg

Articole recomandate

Departamentul de Comerț american impune suprataxe pentru aluminiul importat din România. Am intrat într-un club de 18 state pe care Washingtonul le consideră exportatoare la preț de dumping a tablei de aluminiu, adică sub costuri. Tentația ar fi de a spune tablă, dar de fapt ar fi folie de aluminiu, care vine în role mari, potrivit Digi24.


În România există un singur producător de anvergură, ALRO Slatina. Barierele tarifare se vor aplica pentru mărfuri în valoare de 1,96 miliarde de dolari și vor intra în vigoare imediat. Însă, vor trece printr-o revizuire în februarie anul viitor. Investigația a început în aprilie.


Taxele variază. În cazul Germaniei se poate ajunge la 132%. Pentru România ancheta preliminară arăta că s-ar fi folosit un dumping de 12,5%.


În datele Departamentului de Comerț, România figura cu exporturi de foaie de aluminiu de 29,5 milioane de dolari în 2019.


Taxele vor fi colectate din depozite făcute de importatori. Dacă anul viitor comisia constată, la finalizarea anchetei, că nu a fost vânzare sub costuri, atunci banii vor fi returnați.


China nu este pe această listă. Deja există suprataxe în vigoare la aluminiu pe această relație.


Secretarul american pentru comerț sugerează însă că după introducerea acestor bariere tarifare, China a vândut în alte părți aluminiul la prețuri mici, care ar fi generat această situație de dumping către Statele Unite.


Decizia autorităţilor SUA vine după ce, în 23 martie 2018, au intrat în vigoare tarife vamale americane de 25% la importurile de oţel şi de 10% la importurile de aluminiu, iar începând cu data de 1 iunie au fost aplicate şi producătorilor din UE.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 09 Octombrie 2020
Stire din Economie : Pulsul economiei
Vineri, 09 Octombrie 2020
Stire din Economie : Prețul aurului a crescut cu 0,72%
Pagina a fost generata in 0.7045 secunde