Administrația Porturilor Maritime Constanța a primit premiul "Dunavski Captain"

138
Administrația Porturilor Maritime Constanța a primit premiul

Articole recomandate

În perioada 27 - 29 octombrie 2014, Valeriu Nicolae Ionescu, directorul general al CN "Administrația Porturilor Maritime" Constanța, a participat la cel de-al treilea Forum de afaceri al Dunării, în Serbia, prilej cu care portul Constanța a primit premiul "Dunavski Captain".

Anul acesta, în premieră, premiul "Dunavski Captain" a fost acordat celor mai buni reprezentanți a businessului național din țările dunărene, CNAPMC fiind reprezentanta României .

Premiul a fost acordat la propunerea Camerei de Comerț din Serbia, CNAPMC fiind nominalizată ca fiind cel mai bun partener din România, cu o contribuție importantă în cadrul programului de cooperare transfrontalieră.

Unul dintre criteriile acordării acestui premiu a fost evoluția traficului de mărfuri dintre Portul Constanța și porturile din Serbia, de la un milion de tone mărfuri, în 2007, la aproape 7 milioane tone, în 2013.

Premiul îl reprezintă pe Misa Anastasijevic – "Captain Misa", om de afaceri și filantrop din secolul 19, care a recunoscut posibilitățile pe care le oferă Dunărea și a investit în 77 porturi de pe fluviu.

Numele lui Misa Anastasijevic este asociat cu comerțul pe Dunăre, dar și cu prietenia ce leagă cele două popoare, sârb și român. Captain Misa a murit la București, în anul 1885.

Această ediție a forumului a fost dedicată strategiei Dunării, ariilor sale prioritare și pilonilor de dezvoltare. Au fost prezenți 600 de delegați, reprezentanți din 14 țări, din diverse domenii de activitate: economie, știință, diplomație și politică etc.

Evenimentul a fost organizat de Invent Media, Forumul de Dezvoltare Central Europeană și Universitatea din Novi Sad, sub patronajul Camerei de Comerț din Serbia și al Provinciei Autonome Vojvodina, se arată în comunicatul de presă al CNAPMC. (I.T.C.)

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 31 Octombrie 2014
Stire din Economie : Nivelul radiațiilor la Cernavodă
Joi, 30 Octombrie 2014
Stire din Economie : DISPAR TICHETELE DE MASĂ!
Joi, 30 Octombrie 2014
Stire din Economie : Nivelul radiațiilor la Cernavodă
Miercuri, 29 Octombrie 2014
Stire din Economie : Nivelul radiațiilor la Cernavodă
Pagina a fost generata in 1.5613 secunde