Aeroportul Băneasa, încadrat în clasa I de RISC SEISMIC

196
Aeroportul Băneasa, încadrat în clasa I de RISC SEISMIC - baneasa57722600-1330933584.jpg
Compania Națională Aeroporturi București (CNAB) a anunțat, astăzi, că imobilele ce aparțin aeroportului Aurel Vlaicu din Băneasa prezintă risc seismic și necesită lucrări de consolidare, informează Realitatea.net.
Terminalul de pasageri al Aeroportului Internațional București Băneasa Aurel Vlaicu (AIBB AV) a fost declarat în 2011 monument istoric de importanță națională și universală de către Ministerul Culturii și Patrimoniului Național, este în proces de reabilitare și implementare a conceptului de City Airport.

Prima etapă a programului de modernizare a infrastructurii aeroportuare a AIBB AV a fost finalizată în decembrie 2011, prin modernizarea Terminalului de Aviație Generală (Corp "C").

Etapa următoare prevede modernizarea celorlalte trei corpuri de clădire (Rotonda, "A" și "B"), utilizate în prezent pentru procesarea traficului low-cost, care va fi mutat însă, la 25 martie, pe cel mai mare aeroport din România, Otopeni.

"În faza preliminară a acestei etape a fost efectuată o expertiză tehnică a celor trei corpuri de clădire, finalizată în februarie 2012, în urma căreia a rezultat încadrarea acestora în clasa de risc seismic 1. În consecință, au fost luate o serie de măsuri prevăzute de legislația în vigoare, respectiv anunțarea autorităților (Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului, Ministerul Culturii și Patrimoniului Național, Inspectoratul pentru Situații de Urgență, Primăria Capitalei, Inspectoratul de Stat în Construcții) precum și demararea procesului de consolidare", se arată într-un comunicat al CNAB, care administrează aeroporturile din Băneasa și Otopeni.

Întrucât aeroportul este monument istoric, CNAB a adoptat un plan de intervenție care include, pe lângă consolidarea propriu-zisă, și lucrări necesare conservării corpurilor de clădire și aducerii lor la aspectul inițial al monumentului istoric - lucrări la fațade, tâmplărie, termoizolațiii, terase, acoperiș rotondă.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Luni, 05 Martie 2012
Stire din Economie : Cursurile BNR de astăzi
Pagina a fost generata in 1.592 secunde