Afaceri de peste 2 milioane euro cu șapte firme fantomă

799
Afaceri de peste 2 milioane euro cu șapte firme fantomă - f767ef19b8f1ee6fd5235a13a1f731b0.jpg
S-a ticăloșit lumea. Nu mai poți face o manglă cu cereale, fier vechi, tutun, alcool ori petrol, că te ia Fiscul la bani mărunți, dar mai ales la bani mari.
Tocmai când ai zis că nimeni nu s-a prins c-ai băgat mâna până la cot în accize, în taxa pe valoare adăugată și impozitul pe profit, te pomenești cu inspectorii fiscali la ușă. Iar ăștia sunt foc de răi, nu se lasă până nu-ți fac o sesizare penală. Sunt unși cu toate alifiile business-ului românesc. Știu și șmecheriile cu firmele fantomă, și pe cele cu administratorii turci, sirieni ori moldoveni, care nu pot fi găsiți nici cu Interpol-ul, și pe cele cu firmele înființate pe genunchi, pe numele unor oameni ai străzii.
Firma Ascom Transport SRL, din localitatea Grădina, are ca obiect principal activitatea de transporturi rutiere de mărfuri. Dar conform statu-tului se ocupă și de comerțul cu cereale. Tocmai această din urmă afacere a stârnit interesul inspectorilor fiscale din cadrul Direcției Generale a Finanțelor Publice, care au luat la puricat activitatea pe doi ani în urmă, în intervalul 1.06.2008 - 30.06.2010.
Reprezentanții autorității au descoperit că Ascom Transport s-a aprovizionat cu cereale, oțel beton și utilaje de la firmele Olimpyus Company SRL, Slotania SRL, Burg Master SRL, Beatrice Star SRL, Badyna Develpment SRL, Amstelven SRL și Evitop Mar SRL. Valoarea facturilor fiscale înregistrate în contabilitate se ridică la 9.414.379 lei, din care 1.503.136 lei TVA.
Pentru că n-au crezut ceea ce era scris negru pe alb, inspectorii fiscali au adâncit verificările. La câte mai văzuseră până atunci nu i-a surprins să constate că firmele Olimpyus Company SRL, Slotania SRL, Burg Master SRL, Beatrice Star SRL, Badyna Develpment SRL, Amstelven SRL și Evitop Mar SRL nu au funcționat ca persoane impozabile și nu sunt de găsit la sediul social declarat. Ca urmare, nici nu s-a putut verifica evidența lor financiar-contabilă, dacă și cum au achiziționat cereale pe care ulterior le-ar fi livrat societății Ascom Transport. Într-un cuvânt, nu s-a putut stabili dacă operațiunea comercială a fost reală sau nu.
Drept urmare, inspectorii fiscali au apreciat că, prin evidențierea în actele contabile a cheltuielilor care nu au la bază operațiuni reale, societatea a diminuat impozitul pe profit și TVA. Ei au calculat un prejudiciu de 4.539.188 lei, care include majorările și penalizările de întârziere, și au înaintat cazul procurorilor DNA.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 09 Februarie 2011
Stire din Economie : Averile la control!
Miercuri, 09 Februarie 2011
Stire din Economie : Adio construcții haotice pe plaje!
Pagina a fost generata in 1.5406 secunde