MADR răspunde:

"Afirmațiile formulate de FNPAR nu sunt relevante"

505
Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Valeriu Tabără, a făcut, ieri, câteva precizări ca urmare a comunicatului de presă transmis de reprezentanții Federației Naționale a Producătorilor Agricoli din România (FNPAR), în care aceștia avertizează că, în perioada următoare, produsele alimentare se vor scumpi, din cauza condițiilor meteo.
"Afirmațiile FNPAR cu privire la scumpiri de prețuri la alimente invocă prognoza meteo și lipsa unor politici agricole și estimează pierderi de producție la anumite culturi (secară, rapiță, oleaginoase). Constatăm, din păcate, că semnatarii nu indică concret sursele pe care se bazează aceste afirmații, ceea ce poate pune sub semnul întrebării veridicitatea lor. Pentru clarificare, precizăm că evaluările în câmp se vor efectua în faza de coacere în pârgă a plantelor de către specialiștii din cadrul Direcțiilor pentru Agricultură Județene și se vor comunica la MADR în vederea centralizării și prelucrării acestor date, astfel: până la 3 iunie pentru rapiță, 10 iunie pentru grâu și secară, 11 august pentru floarea-soarelui și 12 septembrie pentru soia. Astfel, afirmații precum cele formulate de FNPAR nu sunt relevante în acest moment", se explică în comunicatul emis de MADR.
În ceea ce privește prețurile alimentelor, "pentru anul 2011, dacă se ia în considerare evoluția culturilor însămânțate în toamna anului 2010 pe de o parte, și realizarea programului privind culturile de primăvară pe de altă parte, se poate aprecia că există toate premisele ca oferta de produs agricol primar să acopere nivelul cererii, ceea ce, în condiții normale de funcționare a piețelor produselor agricole, nu creează o presiune suplimentară asupra prețurilor la consumator", au mai subliniat reprezentanții MADR.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 25 Mai 2011
Stire din Economie : Așii manșei Thunderbirds
Pagina a fost generata in 1.5765 secunde