Află cu cât a crescut producția industrială

156
Află cu cât a crescut producția industrială - productiaindustrialaascazutinaug-1355213867.jpg

În luna octombrie 2012, producția industrială a crescut față de luna precedentă cu 6,8% ca serie brută și a rămas la același nivel ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, arată datele făcute astăzi publice de Institutul Național de Statistică (INS).
Față de luna corespunzătoare din anul precedent, producția industrială a crescut cu 3,9% ca serie brută și a scăzut cu 0,1% ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate.

Octombrie 2012 comparativ cu septembrie 2012

În luna octombrie 2012, producția industrială (serie brută) a crescut față de luna precedentă cu 6,8%, susținută de creșterea celor trei sectoare industriale. Industria prelucrătoare a crescut cu 7,3%, producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat cu 5,4% și  industria extractivă cu 1,5%. Pe marile grupe industriale s-au înregistrat creșteri la toate categoriile de bunuri, astfel: industria bunurilor de folosință îndelungată (+13,7%), industria bunurilor intermediare (+8,2%), industria bunurilor de uz curent (+6,8%), industria bunurilor de capital (+5,8%) și industria energetică (+4,4%).
Producția industrială, serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, a rămas la același nivel cu cel din luna precedentă. Industria prelucrătoare a crescut cu +0,2%, în timp ce producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat și industria extractivă au scăzut  cu 3,4%, respectiv cu 1,8%.
Pe marile grupe industriale s-au înregistrat creșteri în industria bunurilor intermediare (+3,8%) și în industria bunurilor de folosință îndelungată (+3,4%) și scăderi în industria bunurilor de uz curent (-2,5%), în industria bunurilor de capital (-1,6%) și în industria energetică (-1,2%), potrivit INS. 
 
Octombrie 2012 comparativ cu octombrie 2011

Pe de altă parte, în luna octombrie 2012, producția industrială (serie brută) a crescut cu 3,9% față de luna corespunzătoare din anul precedent, datorită creșterii industriei extractive (+7,5%) și industriei prelucrătoare (+4,3%). Producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat a scăzut cu 1,1%. Pe marile grupe industriale, s-au înregistrat creșteri la majoritatea categoriilor de bunuri: în industria bunurilor de folosință îndelungată (+20,0%), în industria bunurilor de capital (+4,6%), în industria bunurilor de uz curent (+4,1%) și în industria bunurilor intermediare (+3,5%). Industria energetică a scăzut cu 0,2%. Producția industrială, serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, a scăzut cu 0,1% comparativ cu luna corespunzătoare din anul precedent, ca urmare a scăderii producției și furnizării de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat (-1,4%) și industriei prelucrătoare (-0,7%). Industria extractivă a crescut cu 6,1%. Pe marile grupe industriale s-au înregistrat creșteri în industria bunurilor de folosință îndelungată (+13,0%), în industria bunurilor intermediare (+1,2%) și în industria bunurilor de uz curent (+0,2%). Industria energetică și  industria bunurilor de capital au scăzut cu 1,3%, respectiv cu 0,3%, potrivit INS.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 07 Octombrie 2011
Stire din Economie : Bursa a închis în creștere
Vineri, 07 Octombrie 2011
Stire din Cetățenești : Cratițe la kilogram…
Pagina a fost generata in 0.3772 secunde