Concurs AGRI LNG Project Company va fi înregistrată la Registrul Comerțului

664

Articole de la același autor

Companiile ROMGAZ, Georgian Oil and Gas Corporation (GOGC) și State Oil Company of Azerbaijan Republic (SOCAR) vor demara etapele următoare ale proiectului AGRI, a anunțat Ministerul Economiei.
Recent, președintele Traian Băsescu a semnat la Baku, împreună cu premierul Ungariei și președinții Azerbaidjanului și Georgiei, documentele oficiale privind proiectul AGRI, de interconectare a rezervelor azere la piața europeană. Prima etapă presupune crearea unui terminal, la Constanța, de 10 miliarde metri cubi de gaze naturale, urmând ca în etapele doi și trei să poată fi extins până la 30 de miliarde metri cubi.
În perioada următoare, societatea AGRI LNG Project Company va fi înregistrată la Registrul Comerțului, ca societate română cu sediul la București. Structura acționariatului este formată din cele trei companii partenere, ROMGAZ, SOCAR și GOGC, fiecare cu un număr egal de părți sociale, de 33,33% din capitalul social. Având în vedere interesul exprimat de Republica Ungaria de a se alătura proiectului, cota fiecărui acționar va fi de 25% din capitalul social. Scopul principal al societății este întocmirea studiului de fezabilitate. În cazul în care concluziile vor fi favorabile, se va trece la atragerea investițiilor străine, pentru punerea în practică a proiectului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 18 Septembrie 2010
Stire din Economie : Lăsați-o mai moale cu turismul la negru!
Pagina a fost generata in 2.0101 secunde