Agricultura va primi 9,363 miliarde de euro până în 2020

135
Agricultura va primi 9,363 miliarde de euro până în 2020 - agricultura-1432744016.jpg

Articole de la același autor

Comisia Europeană a transmis României decizia oficială de aprobare a Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014 - 2020. Țara noastră are alocată, pentru acest program, suma totală de 9,363 miliarde de euro, din care 8,015 miliarde de euro reprezintă fondurile europene, iar 1,347 miliarde de euro reprezintă contribuția națională.

Programul pentru agricultură cuprinde 15 măsuri de finanțare, creșterea productivității agroalimentare și integrarea producției naționale în lanțuri alimentare fiind cele două obiective majore urmărite.

"România a fost printre primele țări care a transmis, în 2014, Comisiei Europene, Programul Național de Dezvoltare Rurală. Iată că adoptarea oficială a Comisiei Europene ne permite ca în cel mai scurt timp să lansăm toate măsurile de finanțare, lucru care se va întâmpla în cursul lunii iunie. Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale este pregătită să primească proiecte în sesiune continuă, ceea ce constituie o noutate față de programul anterior. Noul program vine cu o serie importantă de simplificări procedurale, care va permite o accesare mult mai facilă și direcționată spre cei ce au efectiv nevoie de finanțare" - a declarat Daniel Constantin, ministrul agriculturii și dezvoltării rurale. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 29 Aprilie 2015
Stire din Politică-Administrație : Guvern: Ajutoare pentru agricultori
Pagina a fost generata in 0.7497 secunde