Ajutoare de stat înființarea locurilor de muncă

232
Executivul a modificat plafoanele de la care firmele care investesc și creează locuri de muncă în Româ-nia pot beneficia de ajutor de stat.
Actul normativ reduce pragul minim al condiției de eligibilitate referitoare la valoarea investiției, la minim 5 milioane de euro, și a locurilor de muncă nou create de la 100 la 50, astfel încât să aibă acces la această formă de sprijin și IMM-urile. De asemenea, se vor avea în vedere patru categorii de proiecte eligibile: investiții între 5 și 10 milioane euro, inclusiv, și minim 50 de locuri de muncă; investiții între 10 și 20 milioane euro, inclusiv, și minim 100 de locuri de muncă; investiții între 20 și 30 milioane euro, inclusiv, și minim 200 de locuri de muncă; investiții care depășesc 30 milioane euro și minim 300 de locuri de muncă.
Pentru 2010 mai sunt la dispoziție 65 de milioane de euro pentru firmele care generează afaceri în România și creează locuri de muncă.
De asemenea, pentru facilitarea sprijinirii cât mai multor operatori economici, a fost extinsă sfera de cuprindere a categoriei costurilor eligibile, prin introducerea celor legate de realizarea construcțiilor în scop turistic și medical.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4024 secunde