Alte șapte produse românești devin tradiționale
301
Articole de la același autor
Câți navigatori are România?
05 August 2019
Marinari, mai doriți o flotă maritimă comercială sub pavilion românesc? Puneți presiune pe Parlament și Guvern!
10 Iulie 2019
"Fiind marinar și ambasador maritim IMO, îmi doresc o flotă maritimă comercială sub pavilion românesc!"
17 Iulie 2019
Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a acordat încă șapte atestate pentru produse tradiționale din județele Galați, Caraș-Severin și Buzău.
În județul Galați, producătorul SC VERDESI&CO SRL a primit atestat pentru patru produse tradiționale obținute din carne de porc provenită din fermele proprii: "Mușchiuleț de porc Ilinca", "Cotletul haiducesc al lui Zamfir", "Costiță afumată Ilinca", "Cârnații de porc ai lui Ignat".
În județul Caraș Severin, a fost acordat un atestat de produs tradițional pentru "Cârnați din carne de capră ca la Soceni", iar în județul Buzău, a fost acordat atestatul pentru "Salamul Casa Râmniceană" și pentru "Cârnații crud-uscați Casa Râmniceană".
MADR încurajează producătorii să-și înregistreze produsele tradiționale nu doar pentru a diversifica producția, dar și pentru a oferi consumatorilor siguranța calității. În acest fel, produsele tradiționale devin instrumente de promovare a anumitor regiuni, păstrând vie conștiința și identitatea națională, pe de o parte și interesul sporit pentru descoperirea valorilor locului, pe de altă parte.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole pe aceeași temă
Joi, 15 August 2019
Luni, 22 Ianuarie 2018
Joi, 13 Februarie 2014
Marţi, 08 Mai 2012
Miercuri, 22 Februarie 2012
Miercuri, 06 Septembrie 2017
Duminică, 03 Mai 2015
Sâmbătă, 15 Noiembrie 2014
Miercuri, 10 Octombrie 2012