America intră în faliment

514
America intră în faliment - steagsua1158280600-1320933755.jpg
Districtul Jefferson din statul Alabama a intrat în faliment. Este cel mai mare din istoria SUA.

Membrii comisiei districtuale au decis ieri intrarea districtului Jefferson din statul Alabama în faliment, ca urmare a unei datorii ce se ridică la aproximativ 5 miliarde de dolari, potrivit Reuters, citată de Money.ro. În acest district trăiesc în jur de 660.000 de oameni, parte în zone extrem de bogate ale SUA. Cel mai mare oraș al zonei este Birmingham.

Intrarea în faliment a devenit inevitabilă încă din luna septembrie, când creditorii au refuzat un deal cu municipalitatea, în urma căruia ar fi urmat să se înțealeagă asupra unei părți din datorie, în valoare de 3,14 miliarde de dolari. Economiile estimate, în condițiile în care cele două părți ar fi ajuns la un consens, s-ar fi ridicat la 140 de milioane de dolari, au declarat pentru Reuters reprezentanții comisiei municipale.

Datoriile districtului au început să pună probleme serioase pe la mijlocul anilor 2000, când municipalitatea a lansat pe piață o emisiune de bonduri pentru a face investiții în sistemul de canalizare din zonă. Afacerea s-a dovedit a fi însă una extrem de păguboasă pentru stat, în condițiile în care termenii dealului au fost stabiliți în favoarea anumitor persoane. În urma acestui caz, 22 de persoane au ajuns în fața tribunalului, fiind acuzați de luare de mită, corupție și fraudă.

Jeffreson nu este primul stat american care a dat faliment. Primul nume înscris în cartea districtelor care nu și-au mai putut achita datoriile a fost Minnesota. Au urmat Harrisburg,capitala statului Pennsylvania,Vallejo- California și Central Falls-Rhode Island. Riscurile ca și alte orașe sat districte să ceară intrarea în faliment este mare, în condițiile în care valoarea totală a bondurilor emise de municipalități se ridică la 3,7 mii de miliarde de dolari.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 28 Septembrie 2011
Stire din Actual : Cum ne poate afecta falimentul Greciei
Vineri, 23 Septembrie 2011
Stire din Monden : Croitorul lui Hitler își cere scuze
Miercuri, 07 Iulie 2010
Stire din Sport : Falimentul bate la ușa FC Farul
Pagina a fost generata in 0.2725 secunde