ANAF a mai inventat un formular fiscal

505
1
ANAF a mai inventat un formular fiscal - anaf-1481726310.jpg

Articole de la același autor

În Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 991 din 8 decembrie 2016, a fost publicat Ordinul ministrului muncii, familiei, protecției sociale și persoanelor vârstnice nr. 2263/ 2016 privind procedura de transmitere a datelor în registrul public, dat in baza prevederilor art. III alin. (1) lit. a) din Hotărârea Guvernului nr. 877/ 2016.

Potrivit acestui ordin, instituții publice/autorități publice care au personal plătit din fonduri publice, personal care exercită o funcție în baza unui contract individual de muncă și/sau de serviciu, a unui act administrativ de numire ori a unui altfel de act emis în condițiile legii, au obligația, incepând cu luna noiembrie 2016, de a transmite datele cu privire la toate categoriile de personal plătit din fonduri publice, prin intermediul formularului M500. Transmiterea datelor se realizează lunar, până la data de 25 (inclusiv) a lunii următoare pentru luna anterioară.

Prin excepție, pentru luna noiembrie 2016, termenul pentru transmitere a formularului M500 este de 10 zile de la data publicării în Monitorul Oficial al României, Partea I, a Ordinului ministrului muncii, familiei, protecției sociale și persoanelor vârstnice nr. 2263/2016 privind procedura de transmitere a datelor în registrul public, respectiv 19 decembrie 2016.

Instituțiilor/Autorităților publice le revine obligația de a depune formularul M500 prin mijloace electronice de transmitere la distanță, prin utilizarea serviciului de depunere a declarațiilor online, existent pe portalul e-guvernare.ro, la secțiunea "Acces rapid", subsecțiunea "Depunere declarații".

Formularul M500, în format electronic, precum și "Ghidul de completare a formularului M500", pot fi descărcate de pe pagina de internet a Agenției Naționale de Administrare Fiscală (https://www.anaf.ro/), la secțiunea Servicii online>Declarații electronice>Descărcare declarații sau la adresa https://www.anaf.ro/anaf/internet/ANAF/servicii_online/declaratii_ electronice/descarcare_declaratii. 

Comentează știrea

Anti Cretini
16 decembrie 2016
Idioti incompetenti

Nu este un simplu formular. Se doreste a fi tranzitia de la Revisal la "Noul Revisal" (in cazul de fata pentru institutii publice). Dragos Pislaru ar merita o plangere penala pentru emiterea acestui ordin, pentru abuz in serviciu si promovarea "sclavagismului""... Formularul " PDF inteligent" F500, de completat, intr-un termen absolut nerealist, solicitand informatii contradictorii, neclare, necorelate cu legislatia alicabila fiecarui domeniu, interpretabile, cu un ghid de completare inutil pe site-ul ANAF (ghid in care apare sintagma "recomandam cu caldura", de parca ar fi un pamflet, nu un document tehnic, oficial). Teremenul de completare al acelei "mizerii"' este 18.12.2016 (duminica). Formularul trebuie completat cu o parte din informatiile deja transmise/existente la ITM (prin aplicatia Revisal) si solicita multe alte informatii inutile. Venitul brut oricum apare in declaratia 112, in timp ce contractele de munca, toate, apar in Revisal.Nu se precizeaza daca se raporteaza si salariatii care au CIM suspendat si multe altele....

Articole din aceeași secțiune

Joi, 15 Decembrie 2016
Stire din Economie : Pulsul economiei
Pagina a fost generata in 2.0428 secunde