ANAF a modificat procedura de cesiune a creanțelor fiscale

244
Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a modificat procedura privind cesiunea creanțelor fiscale pe care le administrează.
Conform noilor reglementari, procedura de cesiune a creanțelor fiscale administrate de ANAF va putea fi inițiată de organul fiscal competent, din oficiu sau la sesi-zarea unui terț. ANAF stabilește valoarea nominală a creanțelor fiscale care vor face obiectul cesiunii.
În plus, obligațiile fiscale aferente creanțelor bugetare care fac obiectul cesiunii de creanță, calculate până la sfârșitul lunii anterioare celei în care se eliberează certificatul de atestare fiscală, se vor include în valoarea creanțelor cesionate. Accesoriile calculate după aceasta dată, vor rămâne în sarcina debitorului fiscal.
ANAF nu va putea cesiona creanțele fiscale principale și accesorii pe care le administrează pentru un preț mai mic decât valoarea nominală a acestora.
Sumele pentru care se inițiază procedura de cesiune a creanțelor fiscale trebuie să fie confirmate printr-un certificat de atestare fiscală.
În cazul unei creanțe fiscale care va intra în procedura de cesiune, ANAF va notifica debitorul asupra acestui fapt. Atribuirea contractului de cesiune a creanțelor fiscale se va realiza, din inițiativa ANAF, prin cerere de oferte sau prin licitație.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.107 secunde