ANAF promovează educația fiscală în universitățile din România

119
ANAF promovează educația fiscală în universitățile din România - anafpromoveazaeducatiafiscala-1668797065.jpg

Articole de la același autor

În această săptămână, Academia de Studii Economice, Școala Națională de Studii Politice și Administrative și Universitatea „Transilvania” Brașov vor fi gazdele proiectului Agenției Naționale de Administrare Fiscală privind creșterea gradului de conformare fiscală. În cadrul lui, studenții vor primi informații menite să-i ajute să se integreze pe piața muncii și a antreprenoriatului și să respecte legislația fiscală. Seria de prezentări va continua, până în luna decembrie, la Universitatea din Craiova, Universitatea „Babeș Bolyai” - Cluj Napoca și Universitatea „Aurel Vlaicu” - Arad.

Proiectul ANAF a debutat cu succes săptămâna trecută la Universitatea „Dunărea de Jos” - Galați, Universitatea „Vasile Alecsandri” - Bacău și Universitatea „1 Decembrie” - Alba Iulia, fiind apreciat de studenți și profesori.

Unul dintre obiectivele imediate ale ANAF este acela de a promova o cultură în care conformarea fiscală voluntară să fie percepută drept o atitudine corectă, în care plata taxelor este atât o obligație legală, cât și un act de responsabilitate socială. ANAF își concentrează toate eforturile pentru creșterea gradului de conformare, iar studiile efectuate arată că, pe termen lung, pentru îndeplinirea acestui deziderat, este necesară o educație fiscală timpurie și continuă.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4512 secunde