ANCOM propune introducerea unor noi categorii de numere scurte

182

Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) a publicat astăzi spre consultare publică un proiect de decizie privind modificarea și completarea unor reglementări din domeniul resurselor de numerotație și resurselor tehnice și un proiect de decizie privind utilizarea numerelor naționale scurte interne și a codurilor scurte SMS/MMS.


Modificarea și completarea acestor decizii se realizează ca urmare a intrării în vigoare a noului cadru legislativ primar din domeniul comunicațiilor electronice și se referă la Planul Național de Numerotație (PNN), la procedura de solicitare și emitere a licenței de utilizare a resurselor de numerotație, respectiv procedura de alocare și utilizare a unor resurse tehnice de numerotație, precum și la condițiile de utilizare a numerelor naționale scurte de forma 19vx(y)  sau 118(xyz).


Referitor la PNN, ANCOM propune modificarea statutului numerelor scurte de forma 12vx(y), 14vx(y) și 15vx(y), precum și introducerea unor noi categorii de numere naționale scurte de forma 83vx(y), 84vx(y), 88vx, 96vx(y) - 99vx(y). Acestea vor putea fi utilizate pentru furnizarea unor servicii specifice de rețea, dar și pentru furnizarea unor servicii cu valoare adăugată. De asemenea, se propune ca domeniul de numerotație 0Z=06 să fie utilizat pentru servicii de comunicații electronice la puncte mobile ca urmare a gradului ridicat de utilizare a numerotației din domeniul 0Z=07 și a dezvoltării serviciilor de comunicații electronice la puncte mobile. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3311 secunde