ANRE confirmă: Centralele termice vor avea viață grea

928
6
ANRE confirmă: Centralele termice vor avea viață grea - centrala-1506354799.jpg

Articole recomandate

Constructorii de locuințe noi trebuie să arate că au o soluție eficientă de încălzire înainte să primească autorizația de construire.


Autoritatea de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) a emis un comunicat de presă care spune că firmele ce construiesc locuințe noi trebuie să vină cu un studiu în care arată că folosesc sisteme eficiente de încălzire, potrivit e-nergia.ro.

Iată partea din comunicatul ANRE referitoare la această chestiune: "Referitor la ecoul în media a chestiunii alegerii soluției de alimentare cu căldură a unei locuințe, dorim să facem cunoscut că în această problemă Legea nr. 372/2005, republicată în anul 2016, dispune la art. 9 că prin certificatul de urbanism emis de autoritățile locale, în vederea obținerii autorizației de construire, se va solicita întocmirea unui studiu privind posibilitatea utilizării unor sisteme alternative de eficiență ridicată, în funcție de fezabilitatea acestora din punct de vedere tehnic, economic și al mediului înconjurător, ca parte a studiului de fezabilitate obligatoriu a fi depus pentru obținerea autorizației de construire. Sistemele alternative enumerate în lege sunt: sisteme descentralizate bazate pe surse regenerabile, sisteme de cogenerare/trigenerare, sisteme centralizate de încălzire sau de bloc, pompe de căldură, etc. Această cerință este obligatorie pentru clădirile noi/ansambluri de clădiri de tip locuințe familiale, blocuri de locuințe, birouri, clădiri de învățământ, spitale, hoteluri, etc. specificate la art 6. alin. (1).

Prevederile proiectului de lege pentru completarea Legii nr. 325/2006 sunt supuse principiilor constituționale referitoare la neretroactivitate și nediscriminare, urmărind optimizarea funcționării serviciului public prin creșterea eficienței energetice, diminuarea riscurilor privind siguranța și sănătatea consumatorilor și creșterea calității serviciului de alimentare cu energie termică pentru ca acesta să rămână/să devină atractiv pentru consumatori".



Comentează știrea

Cucu
25 septembrie 2017
Ssistem eficient de incalzire

Pretul energiei termice produsa in centrala termica de apartament , pe gaz , este de 162 lei cu TVA/Gcal ( calculat ) .RADET are un pret de cca 450 lei ! , care se subventioneaza numai pentru POPULATIE ( masa de votanti ) si ajunge la pretul de 250 lei .Ce fel de Studiu mai vreti ? Apropo , de ce subventionati pretul energiei produsa de RADET ? Nu vede numeni ca este o discriminare ?

vaillant
26 septembrie 2017
RADET rules!

Cucule, gazul ala de-l folosesti matale tot subventionat este, d`aia iesi la 162 cat zici matale. gazul folosit de CET pt producerea g.cal este nesubventionat. d`aia se foloseste subventia la populatie, sa contrabalanseze subventia de la gaz . pricepusi acum?

Răspuns la: Ssistem eficient de incalzire
Adăugat de : Cucu, 25 septembrie 2017
Pretul energiei termice produsa in centrala termica de apartament , pe gaz , este de 162 lei cu TVA/Gcal ( calculat ) .RADET are un pret de cca 450...
Alex
26 septembrie 2017
Vaillant,

Gazul de-l plătește populația, deținătoare de centrale proprii de apartament, nu este subvenționat de stat. Statul, prin autoritățile locale, subvenționează doar gazul consumat de CET.

Dragnea
26 septembrie 2017
La pușcărie cu penalii din guvern

Dar pe noi nu ne întreabă nimeni ce vrem ?

nevermind
26 septembrie 2017
vaillant

vaillant, te încadrezi perfect în expresia aia cu prostul care nu e prost destul, dacă nu e și fudul. Gazul nu a fost niciodată subvenționat, ci prețul a fost reglementat de guvern, atît pentru consumatorii casnici, cît și pentru cei industriali. Ba chiar anumiți consumatori industriali au beneficiat de subvenție (vezi cazul Videanu/Niculae). Altă gîscă, în altă traistă. Pricepuși tu acum?

saunier duval
26 septembrie 2017
Nevermind

Bre,dar tare intelept mai esti. Povesteste-ne si noua ce inseamna reglementatul ala. Ii da statul un cap in gura Gazpromului ca nu-i vinde gazul 'reglementat'? Hai ca esti vesel.Monser, tot un drac e si reglementatul si subventionatul.

Articole din aceeași secțiune

Luni, 25 Septembrie 2017
Stire din Economie : Francul e mai puternic cu 1,88 bani
Luni, 25 Septembrie 2017
Stire din Economie : Dolarul a înghițit 3,54 bani
Sâmbătă, 23 Septembrie 2017
Stire din Economie : 11 containere de pe o navă au căzut în mare
Sâmbătă, 23 Septembrie 2017
Stire din Economie : Coliziune navală pe Canalul maritim Azov-Don
Sâmbătă, 23 Septembrie 2017
Stire din Economie : Cu vaporul pe cinci cărări
Pagina a fost generata in 0.8876 secunde