APIA a încheiat convenții cu BRD și CEC pentru facilitarea accesului fermierilor la credite

299

Articole de la același autor

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a încheiat convenții cu BRD - Groupe Societe Generale și CEC Bank pentru a facilita accesul fermierilor la credite, se arată într-un comunicat al instituției.
"Este a treia campanie aferentă schemei de plată unice pe suprafață (SAPS), în care APIA încheie convenții cu băncile, astfel încât beneficiarii plăților pe suprafață să acceseze credite pentru finanțarea capitalului de lucru. Din experiența anilor trecuți, am constatat că fermierii apelează la acest instrument de finanțare. Pentru campania trecută, APIA a eliberat adeverințe pentru o suprafață de peste 1,2 milioane de hectare", a declarat directorul general al APIA, Melinda Kerekes.
Potrivit convenției, APIA va elibera o adeverință prin care confirmă că beneficiarul a depus cererea de plată pentru schemele de sprijin pe suprafață, pentru anul 2009 și că s-au efectuat controalele și verificările administrative, conform reglementărilor în vigoare.
De asemenea, în adeverință se va menționa suprafața determinată pentru plată, faptul că beneficiarul nu face obiectul excluderilor de la plată, precum și că îndeplinește condițiile generale pentru acordarea sumelor cuvenite. Totodată, în adeverință se va confirma dacă beneficiarul a primit sau nu avansul de 70% din SAPS. Valoarea creditului va fi de până la 70% din suma cuvenita din SAPS.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7267 secunde