APIA Constanța eliberează adeverințe pentru accesarea de credite

322
Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură a anunțat ieri că eliberează beneficiarilor de plăți privind bunăstarea animalelor din Programul Național de Dezvoltare Rurală 2007 - 2013 adeverințe pentru finanțarea capitalului de lucru pentru desfășurarea activităților curente.


Creditele oferă fermierilor constănțeni posibilitatea utilizării de resurse financiare necesare activităților curente până la efectuarea de către APIA a plăților la care sunt îndrep-tățiți potrivit prevederilor legale în vigoare.

Până la această dată, Agenția a încheiat convenții cu CEC Bank, Banca Comercială Română, Banca Transilvania, Raiffeisen Bank, Creditcoop, Intesa Sanpaolo, Agricover IFN și Unicredit Țiriac Bank, în conformitate cu prevederile măsurii 215 - plăți privind bunăstarea animalelor - porcine și Ordinului Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale nr. 149/2012 pentru aprobarea modelului cererii de ajutor privind măsura 2.1.5 - plăți privind bunăstarea animalelor - porcine, după cum au explicat reprezentanții APIA.

Valoarea creditului va fi de până la 90% din suma cuvenită din plățile privind bunăstarea animalelor.

"Reafirmăm recomandarea adresată fermierilor interesați să își aleagă creditorul numai după un studiu atent al condițiilor de creditare impuse de fiecare bancă, pentru a obține condițiile de creditare cele mai avantajoase și care se potrivesc cel mai bine profilului exploatației sale", au ținut să sublinieze reprezentanții APIA. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3668 secunde