APIA verifică suprafețele agricole declarate de fermieri

97

Articole de la același autor

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că în această perioadă se desfășoară controlul la fața locului în vederea verificării suprafețelor agricole declarate de fermieri în cererile unice de plată pentru anul 2013. Condițiile și modalitățile de acordare a plăților directe, conform reglementărilor europene și naționale pe care trebuie să le respecte fermierii, sunt:

- exploatarea unui teren agricol cu o suprafață de cel puțin 1 ha, cu suprafața parcelei agricole de cel puțin 0,3 ha. În cazul viilor, livezilor, culturilor de hamei, pepinierelor pomicole, pepinierelor viticole, arbuștilor fructiferi, suprafața minimă a parcelei este de cel puțin 0,1 ha (conform art.7 alin.1 lit. a din O.U.G. nr. 125/2006, cu modificările și completările ulterioare); în cazul livezilor tradiționale, suprafața minimă eligibilă a parcelelor pentru Pachetele 1și 2 ale Măsurii 214 este de 0,3 ha (conf. PNDR 2007-2013, versiunea consolidată);

- respectarea cerințelor de eco-condiționalitate reglementate prin legislația națională, pe toată suprafața agricolă a exploatației, respectiv: Bunele condiții agricole și de mediu (GAEC), Cerințele legale în materie de gestionare (SMR), Cerințele minime (relevante pentru măsura de agro-mediu);

- respectarea cerințelor specifice pachetelor de agro-mediu solicitate; pentru măsura 214 - plăți de agro-mediu este obligatorie ținerea evidenței agricole (caietul de agro-mediu trebuie completat și păstrat pe toată perioada de desfășurare a angajamentului conform legislației in vigoare), fiind condiție de eligibilitate.

În cazul în care solicitantul refuză sau restricționează accesul în exploatație a reprezentanților APIA, pentru efectuarea controlului la fața locului, cererea prin care s-a solicitat sprijin pe suprafața devine neeligibilă. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.3378 secunde