Arabia Saudită - principala piață pentru exportul de cereale și animale vii din România

208
Arabia Saudită - principala piață pentru exportul de cereale și animale vii din România - arabiasauditaprincipalapiatapent-1632321280.jpg

Articole de la același autor

Arabia Saudită se numără printre marii importatori de cereale și de produse alimentare de bază. În urma ridicării restricției la exportul de animale vii (ovine și bovine) din România în Regat, țara noastră este văzută ca o sursă importantă de aprovizionare. În anul 2019, Regatul Arabiei Saudite a reprezentat cea de-a cincea piață de desfacere pentru produsele agroalimentare românești, iar în 2020 a devenit prima piață externă.

Marți, 21 septembrie 2021, în cadrul întâlnirii dintre Adrian Oros - ministrul agriculturii și Mohammed Abdulghani Khayat - ambasadorul Regatului Arabiei Saudite la București, partea saudită și-a exprimat interesul pentru o relație de parteneriat cu România, în domeniul agricol, propunând încheierea unui acord de colaborare între cele două țări.

În viitorul apropiat ar urma să fie organizate vizite la nivel înalt și contacte directe dintre agenții economici români și saudiți, pentru a încuraja investițiile și schimburile comerciale.

De dezvoltarea relațiilor economice dintre cele două țări vor profita, în principal, producătorii de cereale și crescătorii de animale din județul Constanța, precum și operatorii din porturile Constanța și Midia. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5888 secunde