ASF a suspendat autorizația de funcționare a SSIF IEBA Trust SA

105
ASF a suspendat autorizația de funcționare a SSIF IEBA Trust SA - asfasuspendatautorizatiadefuncto-1578225464.jpg

Articole de la același autor

Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară a suspendat autorizația de funcționare a SSIF IEBA Trust SA, până la îndeplinirea, în cel mult 90 zile, a condițiilor care au stat la baza emiterii autorizației referitoare la cerința de capital, se arată într-un comunicat al instituției.

Totodată, IEBA Trust SA trebuie să achite o amendă de 3.856,48 lei, reprezentând 0,1% din cifra de afaceri anuală a societății, pentru faptul că nu respectă prevederile legale referitoare la încadrarea în nivelul minim al fondurilor proprii, adică echivalentul în lei a 125.000 euro.

Pe toată durata de suspendare a autorizației de funcționare, IEBA Trust SA are următoarele obligații: să întreprindă toate demersurile necesare în vederea implementării planului de măsuri privind restabilirea echilibrului financiar astfel încât să fie îndeplinite cerințele legale referitoare la nivelul minim de capital inițial; să transmită la ASF, cu frecvență săptămânală, o situație a activelor aflate în custodie, însoțită de extrasele de cont care confirmă valoarea acestora; să informeze corect și complet clienții cu privire la drepturile pe care le au și să ia măsurile necesare pentru exercitarea acestor drepturi, respectiv să transfere fonduri și instrumente financiare la cererea acestora.

IEBA Trust SA are dreptul de a contesta decizia Consiliului ASF în termen de 30 de zile de la data comunicării acesteia. Contestația/plângerea prealabilă nu suspendă executarea.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Duminică, 05 Ianuarie 2020
Stire din Economie : Euro cedează în fața dolarului
Duminică, 05 Ianuarie 2020
Stire din Economie : Iată ce rezervă de aur are România!
Pagina a fost generata in 0.781 secunde