ASF va verifica asiguratorii, în contextul creșterii prețurilor polițelor RCA

130
2
ASF va verifica asiguratorii, în contextul creșterii prețurilor polițelor RCA - asf-1449047321.jpg

Articole recomandate

Controale la firmele de asigurări. Autoritatea de Supraveghere Financiară va face luna aceasta o serie de verificări la asiguratori pentru a vedea cauzele creșterii prețurilor RCA.

De la 1 ianuarie, prețul polițelor de acest tip ar putea depăși chiar 1.000 euro pentru un Logan, avertizează Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri, potrivit B1.ro.

Autoritatea de Supraveghere Financiară va verifica, printre altele, dacă asiguratorii au impus creșteri de preț pe baza unor informații corecte, dacă au fost comise fraude sau dacă au fost făcute cheltuieli fictive, daune nereale ori transferuri frauduloase de bani.

Reprezentanții ASF au precizat, într-un comunicat, că, în ultimele două luni, Autoritatea a primit din partea asiguratorilor notificări de modificare a primelor RCA.

Potrivit reprezentanții Autorității de Supraveghere Financiare, în unele cazuri, modificările de preț au constat în majorări cuprinse între 300 și 400 la sută ale primelor RCA pentru categoria societăților care operează în domeniul transportului auto.

Pe lângă controale, ASF și-a propus, în urma discuțiilor cu transportatorii și cu societățile de asigurare, adoptarea unor măsuri care să optimizeze pieța RCA. Iar una dintre măsuri va fi să se facă demersuri pe lângă Parlamentul României pentru actualizarea legii asigurarilor obligatorii.

Verificările vor fi făcute după ce Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri a avertizat că, de la 1 ianuarie, asigurarea obligatorie RCA va putea depăși 1.000 euro pentru un Logan.

Comentează știrea

kostas
2 decembrie 2015
!!!?????

ASF va face un control fictiv si va ajunge la concluzia ca majorarea este justificata. Talhari la drumul mare. Toti sint pusi pe jecmaneala fraierului de roman. Dale-as la m..e!!!

garcea
2 decembrie 2015
Hapsanii

Cei din conducerea ASF trebuie să fie demisi si pusi niste oameni care sa apere interesele asiguratilor împotriva abuzurilor asiguratorilor !

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 02 Decembrie 2015
Stire din Economie : Dolarul a înghițit 1,54 bani
Miercuri, 02 Decembrie 2015
Stire din Economie : Francul elvețian înghițit 3 bani
Miercuri, 02 Decembrie 2015
Stire din Economie : Euro s-a întărit cu 1,44 bani
Pagina a fost generata in 1.8849 secunde