Atenție la modificările aduse impozitului pe profit!

447
Constănțeni, atenție! Direcția Generală a Finanțelor Publice Constanța reamintește contribuabililor că pentru definitivarea și plata impozitului pe profit aferent anului 2011, plătitorii de impozit pe profit (cu excepțiile pe care le menționăm mai jos) au obligația să depună luna aceasta formularul 100 "Declarație privind obligațiile de plată la bugetul de stat" pentru impozitul pe profit aferent trimestrului IV 2011, în care vor declara și plăti o sumă egală cu impozitul calculat și evidențiat pentru trimestrul III 2011. Termenul pentru depunerea acestui formular este 25 ianuarie, iar termenul pentru depunerea formularului 101 "Declarație privind impozitul pe profit" este 25 aprilie 2012.

De la aceste prevederi cu caracter general fac excepție mai multe categorii de contribuabili. În primul rând, cei care definitivează închiderea exercițiului financiar 2011 până la data de 25 februarie 2012 nu au obligația declarării impozitului pe profit aferent trimestrului IV 2011 până la data de 25 ianuarie. Aceștia depun numai formularul 101 până la data de 25 februarie, situație în care scadența plății pentru diferența de impozit pe profit, stabilită prin formularul 101, este 25 februarie.

De asemenea, fac excepție organizațiile nonprofit, contribuabilii care obțin venituri majoritare din cultura cerealelor și a plantelor tehnice, pomicultură și viticultură, persoanele juridice care încetează să existe în cursul anului fiscal și societățile comerciale bancare, persoane juridice române și sucursalele din România ale băncilor, persoane juridice străine. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 24 Ianuarie 2012
Stire din Economie : Taxa auto, amânată cu un an
Pagina a fost generata in 1.5826 secunde