Ați depus declarația fiscală 205?

226
Ați depus declarația fiscală 205? - atidepusdeclaratia-1485876342.jpg

Articole de la același autor

Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Galați informează contribuabilii că 28 februarie 2017 este termenul limită de depunere a formularului 205 "Declarație informativă privind impozitul reținut la sursă, veniturile din jocuri de noroc și câștigurile/pierderile din investiții, pe beneficiari de venit".


Formularul 205 utilizat pentru declararea veniturilor realizate incepând cu 1 ianuarie 2016, este cel prevăzut în Ordinul președintelui Agenției Naționale de Administrare Fiscală nr. 3695 din 2016 pentru aprobarea formularelor privind definitivarea impozitului anual pe venit și a contribuțiilor sociale datorate de persoanele fizice, publicat în Monitorul Oficial al României nr. 1068 din 30 decembrie 2016.


Cine are obligația să completează și să depună formularul 205?
Declarația se completează și se depune de către plătitorii de venituri care au obligația calculării, reținerii și virării impozitului pe veniturile cu regim de reținere la sursă a impozitului, potrivit titlului IV din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare, pentru următoarele tipuri de venituri:


- venituri din dividende;


- venituri din dobânzi;


- venituri din lichidarea unei persoane juridice;


- venituri din premii;


- venituri din jocuri de noroc cu impunere finală;


- venituri din alte surse.


De asemenea, declarația se depune și de organizatorii/plătitorii de venituri din jocuri de noroc sau intermediarii/societățile de administrare a investițiilor/societățile de investiții autoadministrată, pentru următoarele tipuri de venituri pentru care nu au obligația calculării, reținerii și virării impozitului pe venit, potrivit titlului IV din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare:


- câștiguri/pierderi din transferul titlurilor de valoare și orice alte operațiuni cu instrumente financiare, inclusiv instrumente financiare derivate, precum și din transferul aurului financiar, definit potrivit legii;
- venituri din jocuri de noroc la distanță și festivaluri de poker.


În cazul în care, în cursul anului, la nivelul aceluiași plătitor, au fost efectuate plăți privind mai multe tipuri de venituri, se completează un singur formular.


Pentru fiecare tip de venit plătit se generează, în același formular, câte un tabel, înscriindu-se datele corespunzătoare pe beneficiari de venit, aferente anului de raportare.


Cum se rectifică declarația 205?
Declarația rectificativă se întocmește pe tipuri de venit și va cuprinde numai pozițiile corectate, declarate eronat în declarația inițială, sau pozițiile care, în mod eronat, nu au fost cuprinse în declarația inițială.


În cazul în care, declarația se corectează prin eliminarea unei poziții declarate eronat în declarația inițială, în tabelul de la secțiunea IV "Date informative privind impozitul reținut la sursă, veniturile din jocuri de noroc și câștigurile/pierderile din investiții, pe beneficiari de venit", generat pe tipuri de venit, se vor înscrie datele de identificare ale beneficiarului de venit din declarația inițială, iar la col. 7 - 10 se va înscrie cifra "0" (zero).


Declarația se completează cu ajutorul programului de asistență care este pus la dispoziția contribuabililor, gratuit, de unitățile fiscale sau poate fi descărcat de pe portalul Agenției Naționale de Administrare Fiscală, cu respectarea structurii de date (fișier XML)..


Declarația se depune la organul fiscal central la care plătitorii de venituri sunt înregistrați în evidența fiscală.


În cazul plătitorilor de venit nerezidenți care desfășoară activități pe teritoriul României prin unul sau mai multe sedii permanente, declarația se depune la organul fiscal central pe a cărui rază teritorială se află situat sediul permanent desemnat, potrivit legii.
Plătitorii de venituri au obligația depunerii declarației la organul fiscal central competent, în format electronic (format PDF, cu fișier XML atașat), pe suport optic, care va fi însoțit de exemplarul în format hârtie, semnat, potrivit legii.


Formatul hârtie se listează prin funcțiile aplicației informatice de asistență la completarea declarației și cuprinde situația centralizatoare a datelor declarate, pe beneficiari de venit și pe tipuri de venituri, cuprinse în secțiunea IV "Date informative privind impozitul reținut la sursă, veniturile din jocuri de noroc și câștigurile/pierderile din investiții, pe beneficiari de venit", din formular.
Formatul hârtie se listează în două exemplare:


a) originalul se depune la organul fiscal central competent, în format hârtie, semnat, împreună cu formatul electronic al declarației, fișierul XML atașat;


b) copia se păstrează de către plătitorul de venituri


Declarația poate fi depusă și prin mijloace electronice de transmitere la distanță, potrivit legii, accesând adresa de internet www.e-guvernare.ro - Depunere declarații.


Informații privind depunerea on-line a declarațiilor fiscale de către persoanele juridice se găsesc pe site-ul ANAF, www.anaf.ro, la secțiunea Servicii online!Declarații electronice!Informații depunere declarații persoane juridice.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 25 Ianuarie 2017
Stire din Economie : Ați depus declarația fiscală 600?
Marţi, 08 Septembrie 2015
Stire din Economie : Ultimul termen pentru declarația 070
Pagina a fost generata in 0.3288 secunde