Atenție angajatori!

Ați depus fișele fiscale privind impozitul pe veniturile din salarii?

28406
Agenția Națională de Admi-nistrare Fiscală atenționează angajatorii, plătitorii de venituri din salarii și asimilate salariilor că au obligația de a completa fișa fiscală privind impozitul pe veniturile din salarii (formular 210), pentru fiecare persoană care realizează venituri din salarii sau asimilate acestora, la funcția de bază ori în afara funcției de bază.

Formularul se completează, pentru fiecare lună, cu sumele din statele de plată sau alte documente prevăzute de lege referitoare la angajatul res-pectiv, aferente perioadei impozabile și plătite angajaților până la data limită de depunere a fișelor fiscale.

Fișele fiscale se depun de către angajatori la unitatea fiscală în a cărei rază teritorială aceștia își au domiciliul fiscal sau sunt luați în evidență fiscală, după caz.

În cazul fișelor fiscale întoc-mite pentru salariații care își desfășoară activitatea în cadrul sediilor secundare, acestea se depun de către contribuabilul care le-a înființat, la organul fiscal competent pentru adminis-trarea acestuia.

Fișele fiscale se depun în format electronic, pe suport magnetic sau optic, însoțite de un borderou privind conținutul acestora, semnat și ștampilat conform legii.

Formatul electronic al formularului se obține prin folosirea programului de asistență elaborat de Ministerul Finanțelor Publice. Programul de asistență este distribuit contribuabililor gratuit de unitățile fiscale teritoriale sau poate fi descărcat de pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice.

Termenul de depunere a fișelor fiscale pentru anul 2011 este 29 februarie 2012, inclusiv. Angajatorii au obligația de a edita fișa fiscală în format hârtie, în două exemplare. Unul dintre acestea se păstrează de angajator, iar celălalt se înmânează angajatului, semnat și ștampilat conform legii. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 15 Februarie 2012
Stire din Economie : Patriciu a cerut insolvența MIC.RO
Pagina a fost generata in 1.5473 secunde