Autoritatea Rutieră ia urma transporturilor ilegale

302
Autoritatea Rutieră ia urma transporturilor ilegale - 09476d7cfdb374bf90054805bef070d4.jpg
Autoritățile statului s-au pus cu bâta pe economia subterană. În lupta cu evazioniștii sunt implicate, deja, Inspecția Fiscală, Garda Financiară, Vama, Poliția, Jandarmerie, direcțiile agricole.
La rândul său, Ministerul Transporturilor, prin Autoritatea Rutieră Română, întreprinde acțiuni de identificare și sancționare a abaterilor de la lege. Sunt vizate transporturile rutiere comerciale derulate fără a fi licențiate sau autorizate, precum și lipsa documentelor care să dove-dească faptul că operațiunea de transport comercial este supusă controlului fiscal. Verificările vizează atât transporturile comerciale de mărfuri, cât și pe cele de persoane.
În plus, Autoritatea Rutieră Română va urmări și modul de respectare, de către operatorii de transport, a obligațiilor privitoare la:
// siguranța rutieră - respectarea timpilor de conducere și odihnă; existența atestatelor de pregătire profesi-onală pentru persoanele cu funcții care concură la siguranța rutieră; utili-zarea de către întreprindere a conducătorilor auto deținători de contract de muncă, aviz medical și aviz psihologic; transportul rutier de persoane pe un traseu județean, interjudețean sau internațional fără a depăși numărul de locuri pe scaune înscris în certificatul de clasificare pe stele sau categorii; efectuarea de transport rutier de mărfuri și/sau de persoane, numai cu  vehicule destinate prin construcție categoriei, respectiv tipului de transport;
// nivelul serviciilor puse la dispoziția publicului călător - respectarea prevederilor licenței de traseu, ale autorizației de transport internațional sau ale graficului de circulație; oprire în toate stațiile prevăzute în graficul de circulație aferent licenței de traseu; emiterea de legitimații de călătorie corespunzătoare tarifelor aferente distanței parcurse de persoanele transportate; admiterea la transport a persoanelor care beneficiază, potrivit legii, de facilități la transportul rutier.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5892 secunde