Autoritățile germane vor intensifica controalele la angajatorii la care lucrează muncitori români

126
Autoritățile germane vor intensifica controalele la angajatorii la care lucrează muncitori români - fabricademezeluri-1597328322.jpg
Autoritățile germane vor intensifica numărul controalelor la angajatorii din Germania la care lucrează muncitori români, iar sancțiunile pentru abaterile angajatorilor vor crește, au transmis, joi, ministrul german al Muncii și Problemelor Sociale, Hubertus Heil, și omologul său român, Violeta Alexandru, într-o declarație comună remisă la finalul videoconferinței pe care au avut-o pe parcursul zilei, potrivit Digi24.


Potrivit unui comunicat al Ministerului Muncii și Protecției Sociale (MMPS), în timpul discuției al cărei subiect principal a fost protejarea drepturilor lucrătorilor români din Germania, cei doi oficiali au ajuns la concluzia că drepturile acestora trebuie aplicate mai atent.


"În special în timpul pandemiei, ne propunem să intensificăm cooperarea dintre cele două țări. Suntem de acord că munca nu trebuie să-i îmbolnăvească pe oameni - nici pe câmp, nici în abatoare, nici în altă parte! Toți lucrătorii trebuie să beneficieze de condiții corecte de muncă indiferent de tipul contractului încheiat. În Germania, drepturile lucrătorilor români trebuie respectate și mai atent aplicate", se menționează în declarația comună remisă de cei doi miniștri.


Înregistrarea obligatorie a timpului de lucru pentru muncitorii români din Germania este o altă măsură avută în vedere de Hubertus Heil și de Violeta Alexandru.




"Germania va face un pas important în ceea ce privește Legea privind sănătatea și securitatea în muncă. Mai multe controale, standarde mai ridicate pentru cazare și înregistrarea obligatorie a timpului de lucru, precum și sancțiuni mai mari pentru abaterile angajatorilor - acestea sunt cele trei tipuri de măsuri concepute pentru a preveni abuzul și exploatarea în viitor", se precizează în declarația comună a celor doi miniștri ai Muncii.


Cele două țări vor coopera în cadrul Uniunii Europene pentru protejarea drepturilor lucrătorilor sezonieri
Hubertus Heil și Violeta Alexandru s-au angajat ca cele două țări să coopereze în cadrul Uniunii Europene pentru protejarea drepturilor lucrătorilor sezonieri.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9116 secunde