AUTOSTRADA SOARELUI / Când se va putea circula pe A2 de la București la Constanța?

1836
2
AUTOSTRADA SOARELUI / Când se va putea circula pe A2 de la București la Constanța? - autostrda-1333130327.jpg

Articole recomandate

Ministrul Transporturilor, Alexandru Nazare, susține că se va putea circula pe Autostrada Soarelui de la București la Constanța la sfârșitul lunii iunie, după ce vor fi deschise traficului și sectoarele Murfatlar-Medgidia și Medgidia-Cernavodă.
"Am avut discuții intense cu constructorul în ultimele două săptămâni. Am fost aici, am analizat stadiul lucrărilor, e adevărat că a avut niște dubii, între timp dubiile s-au elucidat, ne-am lămurit și care este data, este cea anunțată anul trecut, 30 iunie. După cum ați văzut, la acest moment suntem într-un stadiu suficient de avansat cât să spunem că se va circula pe 30 iunie", a declarat, vineri după-amiază, Alexandru Nazare, la finalul vizitei pe șantierul autostrăzii.

El a mai spus că deocamdată lucrările sunt în grafic, iar în cazul în care vor fi întârzieri, constructorul va fi penalizat.
"Dacă nu va fi gata avem metodele deja testate anul trecut prin care o să-i forțăm să își facă treaba, adică înștiințări de remediere, penalități, șamd. Ce este important de subliniat este că ordinul de începere a lucrărilor a fost dat în octombrie anul trecut. Asta înseamnă că au avut, dacă luăm în calcul și o lună și jumătate de iarnă, câteva luni la dispoziție. Progresul pe ambele tronsoane este în grafic. Până acum și-au făcut treaba, esențial de acum încolo este să mențină ritmul", a menționat ministrul Transporturilor.

Acesta consideră că se poate lucra chiar și mai repede, iar în cazul în care lucrările nu vor fi în termen, va fi suplimentat numărul muncitorilor.Alexandru Nazare a spus că pe sectorul de la Murfatlar la Medgidia lucrările sunt realizate în proporție de 78 la sută, iar de la Medgidia la Cernavodă, în proporție de 22 la sută.

Întrebat când se va putea circula pe autostradă de la Constanța la Nădlac, ministrul Transporturilor a estimat că în 2016-2017.

Ministrul a menționat că și la centura municipiului Constanța lucrările vor fi încheiate în 30 iunie.

După ce Ministerul Transporturilor și Infrastructurii a reziliat anul trecut contractul cu firma Colas, cea care ar fi trebuit să realizeze tronsonul de autostradă Cernavodă-Medgidia, a fost organizată o nouă licitație câștigată de consorțiul Astaldi - Max Boegl, același care lucrează și la tronsonul Medgidia-Constanța. Semnarea contractului a avut loc în 21 septembrie 2011, iar în 7 octombrie au început lucrările. Cei 20,5 kilometri din acest tronson urmează să fie finalizați complet în ianuarie 2013, dar din vară se va putea circula pe o singură cale.

La sfârșitul lunii iulie 2011 au fost inaugurați 21 de kilometri din autostradă, de la Murfatlar la Constanța, iar timp de două luni circulația s-a desfășurat pe o singură cale până la finalul lui septembrie când a fost dat circulației și celălalt sens de mers.

La începutul lunii martie 2012, reprezentanții firmei Astaldi - Max Boegl susțineau că segmentul de autostradă Cernavodă-Medgidia va fi deschis circulației pe o singură cale la sfârșitul lunii iulie.


Comentează știrea

Constanta
31 martie 2012
Constanta-Bucuresti in 1h30min

Dupa finalizarea integrala a Autostrazii Soarelul, distanta dintre Constanta (Palas) si Bucuresti (Pantelimon) se va face in 1h30min la viteza de 140 km/h, deci fara depasirea vitezei legale (130 km/h+10 km/h toleranta admisa).

Constanta
4 aprilie 2012
Cand?

Cand va fi din nou Mitrea ministru!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.4598 secunde