Autoturismele pe benzină vor fi scoase din orașele Europei, până în 2050

351
Autoturismele pe benzină vor fi scoase din orașele Europei, până în 2050 - 9425e203541ee1a33229f6d1d72904de.jpg
Până în 2050, orașele Uniunii Europene vor renunța complet la autoturismele pe benzină. 50% din transportul interurban rutier de marfă și de persoane, efectuat pe distanțe de peste 300 de km, va fi transferat către transportul feroviar și maritim. Companiile aeriene vor ridica la 40% volumul combustibililor durabili, cu emisii scăzute de dioxid de carbon, iar emisiile din sectorul transportului maritim vor fi reduse cu 40%.
Acestea sunt obiectivele majore în domeniul transportului rutier, feroviar și aerian, prin care UE urmărește să elimine dependența sa de importurile de petrol și să reducă emisiile de gaze cu efect de seră. Pentru atingerea lor, vor fi încurajate investițiile majore în infrastructură, capabile să conducă la schimbări la nivelul transportului de mărfuri și de călători. Totodată, vor fi stimulate competitivitatea economică și crearea de locuri de muncă.
Existența unor conexiuni rutiere, feroviare, aeriene și maritime care să funcționeze coerent va eficientiza rețeaua de transport la nivelul UE. Conform planului, sistemele de informare, gestiune și plată în domeniul transportului de pasageri și de mărfuri ar urma să fie interconectate până în 2020.
Până în 2050, toate aeroporturile mari vor trebui să dispună, preferabil, de conexiuni de mare viteză cu rețeaua feroviară. Toate porturile importante vor fi conectate la rețeaua feroviară de transport de marfă și, dacă va fi posibil, la căile navigabile interioare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 06 Aprilie 2011
Stire din Economie : Unde mergem de Paște?
Pagina a fost generata in 2.2993 secunde