Avalanșă de înmatriculări auto la Constanța!

1009
1
Avalanșă de înmatriculări auto la Constanța! - masini-1347470475.jpg
Mare parte a constănțenilor par să-și fi revenit, cel puțin parțial, din punct de vedere financiar. După doi, trei ani în care s-a temperat elanul în ceea ce privește cumpărarea de autoturisme, fie ele noi sau la mâna a doua, în august a fost o adevărată avalanșă.


Luna trecută, la Constanța au fost înmatriculate nu mai puțin de 514 autoturisme, dintre care 139 noi. Ca și comparație, în august 2011 erau înmatriculate doar puțin peste 350. Comercianții auto pun această creștere și pe faptul că prețurile mașinilor au intrat destul de mult la apă, "trend" menținut și în acest an.
Ce mașini au înmatriculat constănțenii în august? Luna trecută a fost destul de atipică. Șoferii nu prea au mai vrut să audă vara aceasta de marca Dacia. Doar 22 dintre cei care au cumpărat recent o mașină și au înmatriculat-o luna trecută au optat pentru ea. Pe primul loc se situează Volkswagen-ul, cu aproape 80 de autoturisme înmatriculate în august. Puține au fost noi, doar zece, în comparație cu cele 19 ale mărcii Dacia, însă acest aspect nu pare să fi cântărit foarte mult în decizia șoferilor. Oricum, puține sunt mai vechi de 5 - 6 ani. Golful și Passatul au fost, în acest caz, modelele cele mai cumpărate, cu câte aproape 30 fiecare.

Pe locurile doi și trei în topul preferințelor s-au situat, pentru luna august, mărci ca Ford și Opel, cu câte 51, respectiv 50 de autoturisme înmatriculate. Și în acest caz majoritatea, 43 în ambele cazuri, au fost cumpărate la mâna a doua.

Foarte interesant devine însă abia când ne uităm la cine ocupă locurile patru și cinci. Constănțenii au înmatriculat luna trecută câte 39 de autoturisme Audi și BMW, dar și 35 de Mercedes - Benz-uri. Noi nu au fost prea multe - 4, 6 respectiv 3 - dar se pare că aceste mărci sunt atât de apreciate încât câțiva ani de rulaj pălesc în fața unui kilometraj zero la bordul unui autoturism autohton.



Comentează știrea

dude
14 septembrie 2012
kkt

multa muie statului roman

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.893 secunde