Avertismentul lui Isărescu în legătură cu moneda Bitcoin

312
1
Avertismentul lui Isărescu în legătură cu moneda Bitcoin - mugur-1518024472.jpg

Articole recomandate

"Constatăm o revenire pe pământ a valorii Bitcoin și am considerat că este bine să mai atenționăm o dată publicul", a declarat miercuri guvernatorul Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu, potrivit Agerpres. 


"La noi încă apetitul față de aceste criptomonede este încă mic", a spus Mugur Isărescu.


Acesta a menționat că nu este primul comunicat al Băncii Naționale a României pe tema criptomonedelor. "Acum nici să repetăm în fiecare lună Nu cumpărați Bitcoin!. Suntem într-o țară liberă. Fiecare om are libertatea deciziei. Dar când vedem că lucrurile se accentuează, când vedem că s-ar putea întâmpla ceva considerăm că e bine să dăm un comunicat", a afirmat Isărescu.

Banca Națională a României, a precizat marți, într-un comunicat, că instituția clasifică monedele virtuale, precum Bitcoin, drept active speculative, extrem de volatile și riscante, menționând că descurajează orice fel de implicare în legătură cu acestea, inclusiv din perspectiva furnizării de servicii pentru entitățile care oferă servicii de investiții sau de tranzacționare a acestor monede.

"În contextul evoluției schemelor de monede virtuale, inclusiv a riscurilor asociate acestora, Banca Națională a României își întărește poziția exprimată prin comunicatul emis în martie 2015, când atrăgea atenția asupra riscului ridicat de pierdere a sumelor investite în astfel de monede. Banca Națională a României semnalează o creștere a interesului populației față de monedele virtuale, în special Bitcoin, atât din perspectiva deținerii și tranzacționării acestora, cât și ca afacere. Pe fondul lipsei reglementărilor și al lipsei supravegherii schemelor de monede virtuale, la nivel global, precum și al diversificării acestora, s-au amplificat riscurile financiare și reputaționale la nivelul deținătorilor", se spune în comunicat.

Totodată, având în vedere creșterea exponențială din ultima perioadă a prețului majorității monedelor virtuale și fluctuațiile foarte mari înregistrate de acestea pe perioade foarte scurte, instituția clasifică monedele virtuale drept active speculative, extrem de volatile și riscante.



Comentează știrea

costy
7 februarie 2018
operator pc

Selectam moderatori de anunturi. Primiti plata pentru fiecare anunt moderat. Trebuie sa verificati anunturile pe care alte persoane le posteaza, apoi sa le aprobati afisarea in sistem. Nu este necesara experienta. Va invatam noi totul. Cereti detalii la adresa de email pacurarucostica1963@gmail com

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 06 Februarie 2018
Stire din Economie : Dolarul a înghițit 2,63 bani
Pagina a fost generata in 1.3132 secunde