Aveți venituri din criptomonede? Treceți-le în declarația unică!

189
Aveți venituri din criptomonede? Treceți-le în declarația unică! - ddd-1579612061.jpg

Articole recomandate

Declarația unică de venituri va fi modificată și va include veniturile din tranzacționarea criptomonedelor, iar depunerea ei se va face până pe data de 16 martie, a declarat marți Corina Mîndoium, Partener Asociat, Departamentul Impozit pe Venit și Contribuții Sociale, EY România, potrivit Agerpres.

"Suntem în al treilea an de declarare a veniturilor prin prisma unui formular consolidat care a suferit de-a lungul acestor ani modificări mai mult de format. Va suferi modificări și, în curând, veniturile din tranzacționarea criptomonedelor vor trebui declarate prin prisma acestui formular. Restul modificărilor sunt mai mult de formă, nimic material. Ce vreau să rețineți vizavi de declarația unică este că termenul de depunere a formularului este 16 martie 2020. Nu avem nicio informație cu privire la prelungirea termenului așa cum s-a întâmplat în anii precedenți. Data de 16 martie 2020 este și termen de plată a impozitului pe venit pentru anul 2019 și a contribuției sociale de sănătate sau a contribuției la pensie pentru anul 2019. De vreo doi ani nu mai avem decizie de impunere. Deci, vă rog frumos, nu așteptați deciziile prin poștă pentru că nu o să vină", a spus Corina Mîndoiu.

Ea a explicat că se aplică principiul autoimpunerii în sensul în care contribuabilul își calculează taxele aferente veniturilor realizate, caută contul pentru plata lor și tot el plătește. Reprezentanții firmei de consultanță le recomandă contribuabililor să nu aștepte până 16 martie depunerea declarației pentru că există riscul ca Spațiul Privat Virtual să se blocheze.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3166 secunde